Kelt tésztát másnap sütni lehet?
Figyelt kérdés
Hosszabb útra indulunk gyerekekkel. Virslis rolót szeretnék készíteni, amit kelt tésztából fogok csinálni. Maga az előkészület + kelesztés is legalább 2,5 óra, így gondoltam, hogy előző este begyúrom, kelesztem, betekerem a virslis kifliket, majd csak másnap korán reggel, frissen sütöm ki.
Ez az állagán rongatni fog? Vagy a megkelt tésztát jobb még azonnal kisütni, mert összeesik másnapra?
Gondoltam, csak finomabb reggel, még melegen a virslis kifli, mint a hűtőből kivéve...
Köszönöm a válaszokat.
2019. aug. 25. 10:35
1/5 anonim válasza:
Formázva, tepsire téve tedd be a hűtőbe, reggel sütheted. De formázás után ne hagyd kelni, egyből tedd a hűtőbe. Fini lesz :)
3/5 anonim válasza:
Hűtőben kelesztve, reggel hideg sütőben kezdd a sütést. Tökéletes lesz.
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Minden jót!
2019. aug. 25. 12:15
5/5 anonim válasza:
Én ha éjszakára hűtőbe rakom megformázva a kelt tésztát porélesztővel készítem. Lassabban kel meg a tészta és nem tud túl kelni. Másnap pedig hideg sütőbe rakom a hűtőből kivett péksütiket és ahogy fokozatosan melegszik fel a sütő a kelt tészta szépen fokozatosan tud megkelni a sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!