Fagyasztott kelt tésztának kiolvasztás után alkoholos szaga van, vajon felhasználhatom még sütéshez?
Figyelt kérdés
Tegnap este vettem ki a fagyasztóból és betettem a sima hűtőbe, hogy ma elkészítsem, de sajnos nem úgy alakult a napom, ezért most tudnék csak nekiállni, de úgy tűnik, mintha továbbkelt volna picit a hűtőben és alkoholszaga van. Akkor dobhatom ki, vagy ettől még nem lesz baja? :/2020. jan. 17. 19:47
1/6 anonim válasza:
Én nem vagyok egy pazarlós, kidobálós, de szerintem ebből már jó nem lesz. Kár a belevalókért.
2/6 anonim válasza:
Szerintem kicsit túlkelt, dagaszd át még egyszer, és utána süsd meg a szokott módon.
Az alkoholos szag az éleszötötöl van, semmi baja sincs a tésztának!
3/6 anonim válasza:
Az élesztő a széndioxid mellett alkoholt gyárt a cukorból. Volt ideje bőven dolgozni a hűtőben, ezért érzed intenzívebben. A sütés folyamán el fog párologni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül elkészítettem, igazatok volt, sütés után már nem érződik rajta a szag. :)
2020. jan. 17. 20:39
6/6 anonim válasza:
Legközelebb ne rakd a hütőbe, hanem nyugodtan kezd el fagyottan sütni. Kicsit tovább kell sütni, de ugyanolyan jó lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!