Kókusztej helyett mit érdemes használni?
Van ez a sűrű, konzerv kókusztej, aminek nem is igazán tej állaga van, hanem valami krémszerű.
Ezt mivel lehetne helyettesíteni főzéskor? Sok recept tetszik amiben ez szerepel hozzávalóként, de nagyon rosszul vagyok tőle.
Natúr joghurt esetleg? Vagy tejföl? Sűrített tej?
Mit lehetne helyette belefőzni az ételekbe?
#10
Engem az érdekel, hogy az állagát pótolja. Annyira nem vagyok oda különösebben az ízéért, bár nem is utálom. De tökéletesen kibékülök kókuszíz nélküli étellel. :)
Értem, ez valóban így van, de engem ez nem érdekel. :D
Ha tetszik egy fogás, akkor is szeretnék valami hasonlót enni gyomorgörcs és hasmenés nélkül, na....
# 9 Mi lenne, ha elolvasnád a kérdést?????
Sehol nem ír növényi/állati kritériumot, pusztán azt, hogy nem szereti a kókusztej ízét.
# 12/
Ez butaság!
a kókusztej nem az étel lényegét adja, az a pár evőkanálnyi MÁSFÉLE sűrítőanyag alapjában véve nem másítja meg teljesen az étel ízét.
# 12
A csokitorta vonatkozásában egy releváns hasonlat: ha a csokikrémbe tejszín helyett növényit teszel (pl. Hulala), akkor kicsit más lesz az íze, de alapjában véve majdnem ugyanolyan csokikrém lesz.
117,18!
A kókusztej kókusz ízű, kókuszos ízt ad az etelnek. Mint a csoki a csokitortanak. Ki lehet hagyni, de nem is fog hasonlítani arra, amit készíteni akart. Amúgy nem pár kanál, hanem 1-2 dl amit használni szoktak, d mindegy.
Egyáltalán nem kókusz-ízű a kókusztej. Max. "halványan".
Semmiesetre sem úgy, mint egy kókuszreszelék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!