Édesítőszerrel lehet készíteni süteményt? Milyen arányban kell belerakni? És milyen édesítőszert érdemes használni?
Figyelt kérdés
2016. dec. 26. 19:54
1/2 TR75 válasza:
Lehet. A tájékoztatója szerint kell adagolni.
Én használok cukrot is és édesítőt is (általában "érzésre", mert lusta vagyok kimérni a folyékony édesítőt :-D ). Figyelembe kell venni azt is, hogy ha folyékony édesítőszerről van szó, akkor az egyéb folyadékot (víz, tej) ennek arányában csökkenteni kell.
2/2 anonim válasza:
Lehet, illetve ez édesítőfüggő. Némelyik nem bírja a hőt. Olyat érdemes használni, aminek a mellékízétől nem mész a falnak, ez egyéni ízlés kérdése. S amit egészségesnek tartasz. Nálam ez a xilit és az eritrit (ez utóbbi gyengébb s kevésbé ízesebb, de édes és néha nagyon számít a szénhidrátbevitel. Állítólag az is bomlik 160 celsius fölött, de én nem tapasztaltam ezt, a sütijeim édesek lettek vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!