Hogyan érdemes arányítani a linzerben a diót? Pirított vagy nyers diót érdemesebb használni?
Ha szokott alapszabájt követem (lisztből nínuszolva a dió súja), akkor a tésztát a dió olajossága kezelhetetlenül meglágyítja. Milyen arányban kellene számolnom?
Köszönöm!
En az islert szoktam dioval csinálni.
Cukrásznak tanultam es igy szoktuk csinálni: 30 dkg liszt,10 dkg darált dió_ nem kell előtte piritani),25 dkg ráma vagy vaj (egy kicsi fahéjat is szoktunk bele tenni)
Én is negyedelve ismerem, az mondjuk zablisztből és dióból van, s nem olyan sok benne a zsiradék.
3 dkg dió, 9 dkg zabliszt, 3 dkg vaj, plusz 1 tojássárgája, hogy ne törjön. Pusz édesítés.
A szénhidrátcsökkentett verziómban csak 3 zabliszt van, a többi olajos mag, nekem az is ugyanúgy jó, a vajon sem csökkentek, mert az, mint rájöttem, nem így működik.
Általánosan is szoktam diót használni liszt helyett, sok süti (kevert süti, piskóta) remekül elbírja, csak a 100%-os diós már egészen más, határozottan erősen érződik a keményítő hiánya. Úgyhogy ma már újra van gabona szinte minden sütimben, de nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!