Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kókusztej helyett mit érdemes...

Kókusztej helyett mit érdemes használni?

Figyelt kérdés

Van ez a sűrű, konzerv kókusztej, aminek nem is igazán tej állaga van, hanem valami krémszerű.

Ezt mivel lehetne helyettesíteni főzéskor? Sok recept tetszik amiben ez szerepel hozzávalóként, de nagyon rosszul vagyok tőle.

Natúr joghurt esetleg? Vagy tejföl? Sűrített tej?

Mit lehetne helyette belefőzni az ételekbe?


2020. jan. 24. 09:42
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Ja, és sima tehéntejet semmiképp nem vennék. Állagra se tűnik olyannak.
2020. jan. 24. 09:43
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Tejszín
2020. jan. 24. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
30%

ez inkább valami tejszínszerű.

Ha teheted, használj tejfölt.és:milyen ételekbe? Minek erőlködsz a növényi dolgokkal, ha fogyaszthatsz állatit?

2020. jan. 24. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 A kérdező kommentje:

A tejszínes tippet köszi, jónak tűnik.


A többi megjegyzést nem értem. Egyrészt pont, hogy nem "erőltetem" a növényi dolgokat, ha erőltetném, miért kérdezném, hogy milyen állati dologra cserélhetném le? :D

Másrészt kinek mi a "rendes kaja".....

2020. jan. 24. 10:08
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

A kókusztej nem tej állagú, hanem sürü tejszín/tejfölszerü, szóval az teljesen jogos, hogy krémszerü.

Helyettesíteni tejföllel/tejszínnel lehet, de az ételnek egész más lesz a jellege, mert a kókusznak igen egyéni íze/illata van.

2020. jan. 24. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam az előbb a tejszínt.


A tejföl nagyon elviszi savanykás irányba az ízt - ezért nem jó pl. sütőtök krémlevesbe sem. (én ehhez használok mindig kókusztejet) A joghurtnál ugyanez a probléma.


Esetleg mascarpone is szóba jöhet - az is semleges ízű. Akkor lehet jó, ha tényleg erősen be kell valamit sűríteni.

2020. jan. 24. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

...ööö... véletlenül nyomtam meg az elküld gombot, még egy gondolat..

Ha nagyon nincs otthon tejszín, a tej úgy lehet jó, hogy kevés étkezési keményítőt IS teszel a sűrítéshez.

2020. jan. 24. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 A kérdező kommentje:

Szuper ötletek, köszi!

A tejet csak azért zártam ki, mert ketten élünk & mindketten gyűlöljük a tejet, egy-két alkalommal vettünk főzéshez, aztán utána csak dobhattuk ki a maradékot, erre nem szeretnék többet venni.

2020. jan. 24. 10:43
 9/27 anonim ***** válasza:
43%

"Ha teheted, használj tejfölt.és:milyen ételekbe? Minek erőlködsz a növényi dolgokkal, ha fogyaszthatsz állatit?"


Ritka ostoba válasz!

Ha egy ázsiai ételbe ez kell, akkor a tejföl/tejszín nem jó helyette!

Mellesleg arra azért kíváncsi lennék, miért jobb szerinted az állati eredetü élelmiszer, mint a növényi?????

2020. jan. 24. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
83%
Semmivel. A kókusztej ízt és állagot ad az etelhez. Nincs olyan, ami ezt a kettőt pótolná. Az állagot elérheted tejszínnel, az ízt nemi kokuszreszelekkel. De az eredmény nem olyan lesz, mint amit az eredeti recept alapján kapnál. Kb olyan, mintha mondjuk marhaporkoltet csinálnál marhahús helyett sertéshúsból, pirospaprika helyett pedig kurkumát használnál. Ehető lesz az is. Lehet hogy finom is. De nem marhapörkölt.
2020. jan. 24. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!