Jó kis patiszon recepteket írjatok légyszíves? Hogyan lehet fagyasztani, vagy más módon tartósítani lehetőleg tartósítószer nélkül?
szia! én grillezéshez szoktam kapros-joghurtos patisszonsalátát készíteni.
kockára vágom, egy kis olajon megpárolom,pici ecettel, hogy roppanós maradjon.kis ételítesítővel megszórom és rá
a kapros-natúrjoghutos/kefír/.jól behűtve nagyon finom.
üdv.
Kockákra vágod, egy nagy edényben, vagy kuktában olajon hagymát, kaprot dinsztelsz, erre rádobod a patiszont. Nem kell együtt pirítani. Csinálsz hozzá rizses húsgombócokat. Kb. úgy, mint a töltött paprikához, csak teszel bele kaprot is, piros paprikát viszont nem. Ezeket ráteszed a patiszonra, felöntöd vízzel, és jól átfőzöd, hogy a gombócok rendesen megfőjjenek. Kuktában én kb. 40 percig szoktam, edényben több. Ha kész van, csinálok egy világos rántást, tejföllel+főzőlével felöntöm, hozzáteszem a gombócokat, meg a patiszon kockákat egy szűrőkanállal, és összefőzöm. Nagyon sokat lehet így csinálni, nálunk mindenki szereti.
Amúgy nyersen is fagyaszthatod a patiszont, konyhakészre csinálod, és nyersen kockákra vágva fagyasztod. Csak ki kell majd engedni felhasználás előtt.
Fagyasztani úgy tudod mint a tököt,de gondolom erre már gondoltál!:D
Készíts rántott patiszont!Aztán rétegeld be őket!Rántott patiszon-sonkaszeletek és főtt tojás-r. p.-pirított gomba és egy kis kanál tejföl-r. p.-sajtszelet.Ezt szépen vékonyan rakd egymás tetejére,majd szúrd át hústűvel,vagy fogvájóval hogy el ne boruljon!Tedd a forró sütőbe, amíg a sajt szépen meg nem pirul!Készen is van!
Ez csak egy a rengeteg variáció közül,kicsit pepecselős,de igazán megéri rászánni egy kis plusz időt!
Minden jót!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!