Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eláll, vagy tartósítsak?...

Eláll, vagy tartósítsak? Mivel tudom a meggyszörpöt tartósítani, hogy télire el tudjam tenni, és ne legyen savas utóíze?

Figyelt kérdés

Eddig úgy szoktam, hogy eltettem a fagyasztóba. De most nincs helyem. Nagyon finom a szörpöm, tehát a recept jó, csak nem áll el. Bár nem is próbáltam. Meggylé minden literjéhez 80 dkg cukor. Elállhat így magában?


Anyósom szörpje a spájzban van, de nem tudom mit tesz bele, marja a nyelőcsövem, ahogy iszom, és ez nem jön be...


Adnátok tanácsot?


2011. jún. 22. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet hozzá tenni nátriumbenzoátot?

Élelmiszervegyész.

2011. jún. 22. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

"Meggylé minden literjéhez 80 dkg cukor."


Nem sok az egy kicsit?

2011. jún. 22. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:

csinálj belőle meggybort

az hamar elfogy

2011. jún. 22. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha forralod, és forrón nagyon tiszta (kiforralt vagy mikrózott) üvegbe teszed el, akkor el kell állnia egy ideig, a savas utóízhez nem tudok hozzászólni. Én nem rajongok a vegyszeres tartósításért! Inkább legyen minden kiforralva, aztán ha forrón üvegbe öntöd, akkor picit megfordítod az üveget így a celofánt is ráhúzza, vagy ha tényleg vegyszerezek, akkor dupla celofánt rakok, és a két réteg celofán közé kerül szalicil, úgyis felülről tud "tönkremenni", de a szörpben nincs benne a vegyszer.
2011. jún. 22. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves 12.12-es! Horváth Ilona szakácskönyvből csináltam, és ez szörp! Tehát higítható, nem is kicsit! Szóval nem sok.

Na-benzoátot nem ír a recept, ezért nem tudom, mit kell bele tenni. Olvastam már citromsavat is hozzávalóként.

Ezért vagyok tanácstalan. Ráadásul pici gyermekem van, az sem mindegy, neki hogyan adom. De ez a dupla celofános dolog tetszik. Tényleg működik is?

Köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 22. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen nálam működik a dupla celofános dolog, de csak akkor ha minden ki van forralva, patyolat tiszta! Azok a dolgok, amik tönkretehetik felülről kerülnének bele az üvegbe, de így nem tudnak, mivel már találkoznak a tartósítószerrel, Ti viszont nem eszitek meg :)
2011. jún. 23. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem ma kétnapos napos a szörpöm, kevergetem naponta többször. Én így csinálom, kb. 4kg meggy, 30 szem citrompótló, (széjjel marja a magról is) ezt kézzel összedolgozom, bele 4kg kristálycukor, és egy kis csapott kávéskanál szalicil, két késhegynek felel meg, (ez nem túlzás, nekem így eláll minden, és nem érződik) 3 nap után átszűröm, először tészta szűrőn, majd konyharuha, vagy lepedő állagú ruhán, lecsöpög egy nap alatt. Üvegekbe öntöm, sűrű állagú, émelygősen édes, kevés kell belőle, nincs üledéke, és elálló, olyan mint a bolti. / szalicil rákkeltő mondják, és mennyi minden az?! De a dohányzásba már kimondták bele halt, de szalicil halottról még nem hallottam!
2012. jún. 22. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!