Eláll, vagy tartósítsak? Mivel tudom a meggyszörpöt tartósítani, hogy télire el tudjam tenni, és ne legyen savas utóíze?
Eddig úgy szoktam, hogy eltettem a fagyasztóba. De most nincs helyem. Nagyon finom a szörpöm, tehát a recept jó, csak nem áll el. Bár nem is próbáltam. Meggylé minden literjéhez 80 dkg cukor. Elállhat így magában?
Anyósom szörpje a spájzban van, de nem tudom mit tesz bele, marja a nyelőcsövem, ahogy iszom, és ez nem jön be...
Adnátok tanácsot?
Miért nem lehet hozzá tenni nátriumbenzoátot?
Élelmiszervegyész.
"Meggylé minden literjéhez 80 dkg cukor."
Nem sok az egy kicsit?
csinálj belőle meggybort
az hamar elfogy
Kedves 12.12-es! Horváth Ilona szakácskönyvből csináltam, és ez szörp! Tehát higítható, nem is kicsit! Szóval nem sok.
Na-benzoátot nem ír a recept, ezért nem tudom, mit kell bele tenni. Olvastam már citromsavat is hozzávalóként.
Ezért vagyok tanácstalan. Ráadásul pici gyermekem van, az sem mindegy, neki hogyan adom. De ez a dupla celofános dolog tetszik. Tényleg működik is?
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!