Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek olajjal vagy...

Szerintetek olajjal vagy zsirral fott etel egeszsegesebb?

Figyelt kérdés
Nemreg vettem egy air fryert, hogy ne olajba kelljen mindent kisutnom.Nem olyan jo, de talan egeszsegesebb. Viszont a hagyma piritashoz, vagy rantashoz libazsirt hasznalok. Vagy hasznaljak olajat?A zsirnal az jobb? Fogyni is szeretnek, de ossze vok zavarodva, mindenhol mast olvasok. Szerintetek?

2020. jan. 2. 20:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%
Én nem fogok tudni ilyen-olyan érveket hozni, csak egyet tudok. Amikor anyámnak emésztőrendszeri rákja volt, az orvosa azt mondta, hogyha nagyon muszáj valamilyen ételbe zsiradék, akkor az vaj legyen, vagy házi zsír. Az olajat száműzzük!
2020. jan. 2. 21:52
 12/14 anonim ***** válasza:
20%

Lehet illatmentes kókuszolajat is lehet venni. Én úgy tudom hogy a hidegen sajtolt olajak a jók, de vigyázni kell hány fokra hevítjük őket, mert mindegyiknek más az égéspontja. Van amelyikkel nem szabad, de pl a napraforgóval lehet. A hidrogénezett változatot viszont kerülni kell a napraforgónál és a kókuszzsírnál is. Ez kapható a boltokban olcsón.

Én nem igazán tudom eldönteni mit használjak, mert a zsír az telített, nem tesz jót az érrendszernek. A hidegen sajtolt napraforgónak pedig annyira erős szaga van hog, nem bírom megenni.

2020. jan. 3. 13:54
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

nincs baj a zsírral, a fogyáshoz a cukrot és a fehér lisztet, lisztes ételeket kerüld. a zsír akkor egészségtelen ha magában tömöd, rántás, pirítás nem olyan mennyiség hogy akadály legyen a fogyásban (de erről SZAKemberektől sok hasznos infót olvasni, ezen ne parázz). első kettő valóban egészségtelen. a friss, egészséges alapanyagok számítanak, és a mennyiség, ha heti 2x eszel egy nagyobbat, az sem akadályaz a fogyásban

https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__2..

2020. jan. 3. 14:18
 14/14 anonim ***** válasza:
60%

12 vagyok. Az olajok hevítéséről. Nem kell egyetérteni, csak olvassátok el. És ez csak egy példa. Sok helyen lehet róla olvasni.

[link]

2020. jan. 3. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!