Szerintetek olajjal vagy zsirral fott etel egeszsegesebb?
Lehet illatmentes kókuszolajat is lehet venni. Én úgy tudom hogy a hidegen sajtolt olajak a jók, de vigyázni kell hány fokra hevítjük őket, mert mindegyiknek más az égéspontja. Van amelyikkel nem szabad, de pl a napraforgóval lehet. A hidrogénezett változatot viszont kerülni kell a napraforgónál és a kókuszzsírnál is. Ez kapható a boltokban olcsón.
Én nem igazán tudom eldönteni mit használjak, mert a zsír az telített, nem tesz jót az érrendszernek. A hidegen sajtolt napraforgónak pedig annyira erős szaga van hog, nem bírom megenni.
nincs baj a zsírral, a fogyáshoz a cukrot és a fehér lisztet, lisztes ételeket kerüld. a zsír akkor egészségtelen ha magában tömöd, rántás, pirítás nem olyan mennyiség hogy akadály legyen a fogyásban (de erről SZAKemberektől sok hasznos infót olvasni, ezen ne parázz). első kettő valóban egészségtelen. a friss, egészséges alapanyagok számítanak, és a mennyiség, ha heti 2x eszel egy nagyobbat, az sem akadályaz a fogyásban
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__2..
12 vagyok. Az olajok hevítéséről. Nem kell egyetérteni, csak olvassátok el. És ez csak egy példa. Sok helyen lehet róla olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!