Szerintetek olajjal vagy zsirral fott etel egeszsegesebb?
Figyelt kérdés
Nemreg vettem egy air fryert, hogy ne olajba kelljen mindent kisutnom.Nem olyan jo, de talan egeszsegesebb. Viszont a hagyma piritashoz, vagy rantashoz libazsirt hasznalok. Vagy hasznaljak olajat?A zsirnal az jobb? Fogyni is szeretnek, de ossze vok zavarodva, mindenhol mast olvasok. Szerintetek?2020. jan. 2. 20:01
1/14 anonim válasza:
Én úgy tudom zsírban jó sütni az ételeket.
Nem vennék rá mérget, de asszem így tanultuk: Az "olajmolekulák" láncokból épülnek fel, és ezek a láncok hevítés hatására megtöredeznek, ami nem jó nekünk, mert az ilyen molekulák károsak az érrendszerre. A zsírnál nem történik ilyesmi.
2/14 anonim válasza:
Az olaj egészségesebb, mert nincs benne annyi telített zsírsav. Az olaj nem töredezik, nem tudom miről beszél az első
3/14 anonim válasza:
Magas hőfokon a zsír es a vaj jó meg a kókuszolaj. Illetve még a napraforgóolaj is jó lehetne, de abban meg rossz az omega3 es omega 6 zsírsavak aránya. Sütőben süteskez, ha alacsony hőfokon sütcs szerintem mehet pl olivaolaj, de azt inkabb csak 'nyersen' kene enni
4/14 anonim válasza:
Nyugodtan csinálhatod vegyesen. dietétikán most azt tanulják.
5/14 anonim válasza:
Akkor lesz káros, ha túl magas hőfokra hevíted. Ha olyan készüléked van, amin be tudod állítani a hőmérsékletet, akkor keress egy táblázatot, hogy melyik olajat meddig szabad hevíteni. Ha serpenyőben csinálod, akkor persze sok esélyed nincs a hőmérsékletet megállapítani.
6/14 anonim válasza:
Egyik sem kifejezetten egészséges. Vegyesen kell használni őket, ne mindig ugyanazt.
A hidegen sajtolt olajakat nem szabad hevíteni.
8/14 anonim válasza:
Zsír teli van nyirokmérgekkel es hamar megégve dioxin keletkezik . Hidegen sajtolt és spéci olajak amik jók a tömegarú olcsó holmik szinten ártanak .
9/14 A kérdező kommentje:
Kokuszolajat probaltam, de nem szeretem, hogy erzem a kokusz izet, illatat az etelen. Ha vajban piritok, az total megeg.Talan az oliva olaj lenne a megoldas? De abbol is melyik? Ha zsirt hasznalok, abbol is melyik?
2020. jan. 2. 21:46
10/14 anonim válasza:
8-as: hidegen sajtolt olajban sütni?? A lehető legrosszabb döntés. A növényi magolajok amiket legtöbben sütéshez használnak, rengeteg többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaznak, amik nagyon könnyen oxidálódnak és egészségtelenek számunkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!