Hájas tésztát lehet sima zsírral csinálni?
Fodorhájat nem tudok szerezni, de amikor azt lekapargatják, akkor az csak sima zsír, nem? Lehet egyszerűen disznózsírral készíteni a hájas tésztát? Próbálta már valaki? Van különbség?
Köszönöm!
A hájat nem lekapargatják, mert az egyben van, nem egy pép.
A "síma" zsír meg más, mert azt már kisütik elötte, ezért más az állaga.
Viszont leveles tésztát készítenek vajjal, ezért nem kizárt, hogy lehet zsírral is, próbáld ki.
Próbáltam már zsírral, de nem lett jó.
A zsír eláztatta a tésztát, a háj egészen màshogy sül, valószínűleg azért, mert nyersen használjuk.
Azon gondolkodtam, hogy 3x átdarált bőr nélküli zsírszalonnából,(de nem hátaszalonnából),fogom egyszer kipróbálni,de erre még nem került sor.
A szomszédasszonyom margarinnal készíti nyáron, az finom, de én nem használom a margarint.
Köszi szépen!
Lehet, hogy margarinnal megpróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!