Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hájas tésztát lehet sima...

Hájas tésztát lehet sima zsírral csinálni?

Figyelt kérdés

Fodorhájat nem tudok szerezni, de amikor azt lekapargatják, akkor az csak sima zsír, nem? Lehet egyszerűen disznózsírral készíteni a hájas tésztát? Próbálta már valaki? Van különbség?

Köszönöm!


2018. jún. 29. 01:10
 1/4 anonim ***** válasza:

A hájat nem lekapargatják, mert az egyben van, nem egy pép.


A "síma" zsír meg más, mert azt már kisütik elötte, ezért más az állaga.


Viszont leveles tésztát készítenek vajjal, ezért nem kizárt, hogy lehet zsírral is, próbáld ki.

2018. jún. 29. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy egyben van, nem is arra mondom, hogy a disznorol kapargatjak le, hanem a konyhaban szetkapargatjak, mint a majat a majgombochoz vagy ledaraljak. Szoval hogy nem ugy egeszben teszik ra azt a hartyat a tesztara.
2018. jún. 29. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Próbáltam már zsírral, de nem lett jó.

A zsír eláztatta a tésztát, a háj egészen màshogy sül, valószínűleg azért, mert nyersen használjuk.

Azon gondolkodtam, hogy 3x átdarált bőr nélküli zsírszalonnából,(de nem hátaszalonnából),fogom egyszer kipróbálni,de erre még nem került sor.

A szomszédasszonyom margarinnal készíti nyáron, az finom, de én nem használom a margarint.

2018. jún. 29. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Lehet, hogy margarinnal megpróbálom!

2018. jún. 29. 20:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!