Töltött káposztát szeretnék csinálni, de nem kaptam savanyú káposzta levelet, csak sima káposztát. MIt kell ilyenkor csinálni? Írna valaki házilag jó receptet?
Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 07:47
1/17 anonim válasza:
Olyan forróvízbe beledobod az édeskáposztafejet, amiben van 1 ek. só, 2 ek. cukor. Amikor félig megfőtt, 3-4 ek. ecet rá, ebben hagyod kihúlni.
2/17 anonim válasza:
Két lehetőséged van:
- csinálsz egy olyan lét, mint amikor a kovászos uborkát készíted, és meleg helyen tárolva kivárod, míg megsavanyodik a káposzta-leveled. Bár ez ilyen hőmérséklet mellett, több idő
- veszel apró-káposztát, és a levél nélkül, a húsgombócokat főzöd meg. Akkor már ízre olyan lesz, csak nem szárma lesz, hanem csak gombóc. Persze vigyázni kell, nehogy szétfőjjönek benne.
- de az is lehet, hogy mást főznék, és majd amikor kapható lesz az üzletekben a káposzta levél, akkor venném sorra!
3/17 anonim válasza:
A főzővízbe lehet dobni édesköményt, egészborsot, meg 1-2 fokhagymagerezdet.
4/17 anonim válasza:
A kihülő lébe beleöntesz 2 dl ecwetet. Hagyod állni benne fél órát.
5/17 A kérdező kommentje:
nincs levél a faluban. nem kaptam sehol savanyúkáposzta levelet.
2015. szept. 12. 08:18
6/17 anonim válasza:
Lehet meglepődsz azon amit mondok, de legalább annyi helyen csinálják egyszerű káposztalevélből, mint savanyúból.
7/17 anonim válasza:
Szerintem édeskápiból finomabb. Jó paradicsomosan...még ketchupot is szoktam rányomni! ;)
8/17 anonim válasza:
Ketchupos töltött káposzta, duva lehet. :D Azt hiszem maradok a hagyományosnál.
Szerintem egyszerűen főzz mást, főleg ha a család ragaszkodik a szokványos ízhez.
9/17 anonim válasza:
A szabolcsiak édes káposztából szokták készíteni. Nézz recepteket "szabolcsi töltöttkáposzta" címen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!