Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyikkel egészségesebb sütni...

Melyikkel egészségesebb sütni - főzni? Olajjal vagy disznó zsírral?

Figyelt kérdés
2010. dec. 21. 08:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Zsírral,mert az olajban rákkeltő anyagok is vannak! De a zsírral főzött étel jobb ízű is,főleg,ha paprikásételt készítesz. A paprika ízét csak a zsír "hozza"+ki. De sülthúsnál is jobb + marad pecsenyezsírod is. Az olajat pedig kidobhatod.
2010. dec. 21. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
Még annyit:hogy a zsír olsobb is. Főleg,ha nem készen veszed,hanem szalonnából olvasztod ki. Akkor még töpörtőd is lesz.
2010. dec. 21. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Én is zsír párti vagyok. De hogy olcsóbb lenne? l kg zsír szalonna a piacon 700 ft. 1 liter olaj 400 ft.
2010. dec. 21. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
68%

A zsír telített zsírsavakat tartalmaz, ami szív és érrendszeri problémák kialakulásához vezethetnek, egyáltalán nem egészséges, de kétségtelenül finomabb a vele készült étel, mint az étolajjal készült.


Ezzel szemben az étolaj telítetlen zsírsavak mellett rengeteg vitamint, antioxidánst tartalmaz. Elősegíti a sejtanyagcserét és nem hogy nem okoz rákot, egyenesen rák ellen jó anyagok vannak benne.

2010. dec. 21. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
Én is zsír párti vagyok,a hentesnél 1 kg zsír 300 ft, míg az olaj literje az egekben!
2010. dec. 21. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
Sokáig olajat használtam, de nemrég áttértem a zsírra. Szerintem nem káros és sokkal finomabb a zsírban sült étel. Régen is ezt használták az emberek, mégsem haltak meg tőle. Vegyél 2 szelet bőrös karajt, sózd meg, hagyd állni 1 napig. Az egyik szeletet süsd zsírban, a másikat olajban. Érezni fogod melyik a jobb.
2010. dec. 21. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
62%

Én is zsírral főzök, de nálunk ez azért is alakult így, mert vágunk disznót. Az biztos, hogy jobb ízűek az ételek.

Régen is zsírral főztek.

2010. dec. 21. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim válasza:
28%

Az miért érv, hogy régen is zsírral főztek? Tudjátok, mennyi volt "régen" az átlagéletkor? 20-assal kevesebb, mint most... Vajon mennyi ebből a zsír?


Egyébként szerintem mindkettő oké, de egyikből sem szabad túl sokat bevinni a szervezetbe.

2010. dec. 21. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

Általános iskolában tananyag. Az omega3 és az omega6 miatt mindkettőt kell fogyasztani, de nagyobb részben étolajat, mert a zsírt magával a húsokkal elfogyasztjuk.

Nem véletlen, hogy orvosok megtiltják a zsír fogyasztását magas koleszterinnel, magas vérnyomással rendelkező embereknek.

2010. dec. 21. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

valójában olajjal sokkal egészségesebb főzni.

itt is elsősorban az oliva (hidegen sajtolt) olajra gondolok.


a másik egészséges és az ételeknek nagyszerű ízt kölcsönző zsiradék a vaj. a Francia konyha pl szinte kizárólag vajat használ zsiradéknak. nyilván nem mindenki engedheti meg magának, de ez a legjobb választás.


A zsírt a helyén kell kezelni. Konfitálni pl zsírban kell, de egy palacsinta alá nem kennék sohasem zsírt.

2010. dec. 21. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!