Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyikkel egészségesebb sütni...

Melyikkel egészségesebb sütni - főzni? Olajjal vagy disznó zsírral?

Figyelt kérdés
2010. dec. 21. 08:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
én is hallottam olyat, hogy az olaj rákkeltő, lehet, hogy van benne valami. én zsír párti vagyok, de van amit csak olajjal lehet készíteni,pl. sültkrumpli, rántott hús. van amihez meg a zsír passzol jobban, pl. pörköltek.
2010. dec. 21. 09:25
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Ma már az orvosok sem tiltják a zsírt! Az sem igaz,hogy régebben azért haltak meg fiatalabban az emberek,mert zsírral főztek. Sőt,nagyon sok rokonom és ismerősöm van ,aki 80-90 évesen még dolgozott a kertben vagy otthon. Pedig még a rántott húst is zsírban sütötték.

Én is zsírral főzök. Ha nem kapok szalonnát,akkor libahájat veszek,annak a zsírja is finom. Olajban csak azt sütöm,amit bő zsiradékban kell.

A hidegen sajtolt olajat egyszer próbáltam,de az olyan rossz ízű lett,hogy senki nem ette meg.

2010. dec. 21. 10:55
 13/14 anonim ***** válasza:

én (és szüleim is) évek óta olajjal főzünk, anyósomék zsírral. nem tudom, nekem nincs nagy különbség a kettő között. ami miatt mégis olajjal főzök: allergiás vagyok a sertéshúsra és egyéb származékaira, így hosszú távon és nagy mennyiségben kész életveszély lenne nekem a zsír... ettől függetlenül pl. zsíros májat azt nyilván zsírral csinálok, de van, hogy felezem pl. kacsazsírrel. de azzal nem lehet főzni, az ára az egekben van, meg amúgy is.

szóval olaj...

2010. dec. 21. 17:57
 14/14 anonim ***** válasza:
zsirral fözök én is,mivel tartunk disznókat.meg finomabb,jobban hasznositható.minden finomabb vele.méghogy a rntott hushoz nem passzol.........vicc,a legjobb zsirban kisütve.
2010. dec. 23. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!