Ha fokhagymás rizses húst akarok csinálni, tehát nem pörkölt-alappal, akkor hogy kell csinálnom?
Gyerekkoromban máshogy csinálta édesanyám a rizses húst, mint ahogy én most csinálom.
Én egy pirospaprikás pörkölt-alapot készítek, és abban főzöm meg a rizst, tehát a kész étel is piros színű lesz.
De most nem ezt keresem.
Amire emlékszem, abban fehér volt a rizs, mert fokhagymás-borsos volt az étel. Nem is igen volt benne pirospaprika.
Megpróbáltam rákeresni, de egyelőre nem találtam.
Ha valaki így csinálja, leírná néhány mondatban?
Valami hasonlót szoktunk készíteni, mint amit írtál.
Elöször kevés olajon/zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a csíkokra vagy kockára vágott húst, és átpriítjuk. Ha már mindenhol kérget kapott, sóval, borssal, fokhagymával füszerezzük, kevés vízzel/fehér borral puhára pároljuk.
Ha a hús majdnem puha, beletessszük a rizst, felnötjük a rizs duplája vízzel, felforraljuk, ha jkell után füszerezzük és fedö alatt a rizst is puhára pároljuk.
Idönként vegyes zöldségekkel is készítjük. Sárgarépát, zellert, karalábét kis kockára váunk, zöldborsót vagy zöldbabot is teszünk bele, pár perccel a rizs elött, hoyg a zöldségekkkel éppen csak egyet forrjon, utána ugyanúgy folytatjuk, mint enélkül.
Pont így, ahogy az 1-es írja.
Répát-gyökeret ki nem hagynám, szoktam még bazsalikomot is szórni rá és az apróra vágott petrezselymet is a zöldségekkel együtt rakom bele.
A ket ertekelheto valaszt koszonom szepen!
A masodik ertelmetlen es nem hasznos. Az ilyen felhasznalokat toroltetnem is, nem is akar segiteni, csak unatkozik es viccesnek hiszi magat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!