Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kos kagyló és a sima kagyló...

A kos kagyló és a sima kagyló tészta között mi a különbség? Illetve melyiket mire használják? Pörkölt, leves, stb?

Figyelt kérdés
Párommal vitazunk, hogy a kagyló tészta az porkoltnek való, de szerintem nem mivel kb akkora mint az eperlevel nagyságra!

2019. ápr. 16. 07:21
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

MIndegyiekt arra használod, amire akarod, nincs rá szabály.

A kiskagylót levesbe szokás tenni, a másik meg mindegy.

Én pörkölthöz egyéként csak nokedlit szeretek, minden más tészta kevésbé jó. Kagylót nem használnék, mert az elöszeretettel tapad össze.

2019. ápr. 16. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Pörköltbe nem való tészta
2019. ápr. 16. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés!
2019. ápr. 16. 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nagy kagylót nem használok semmire, mert ha egy szökőévben egyszer nincs időm a pörkölthöz nokedlit csinálni, akkor inkább a tarhonya.

De hogy a kérdésedre válaszoljak, a nagy kagyló megy pörkölthöz, vadashoz, minden zaftos főételhez. Bár ezekhez is vannak alkalmasabb tészták, orsó, makaróni, penne, szarvacska, stb.

Kis kagylót viszont szoktam tenni levesbe.

2019. ápr. 16. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A nagy kagyló való inkább pörihez.
2019. ápr. 18. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!