Csirkemájat és zúzát meg kell tisztítani főzés előtt?
Figyelt kérdés
Szeretném egy zúza-májpörkölttel várni a szüleimet holnap, de sose főztem még ezekkel a húsokkal: meg kell őket tisztítani (levágni valamilyen részüket) főzés előtt?
Köszönöm!
2019. aug. 17. 13:53
1/4 anonim válasza:
Mindkettőt alaposan meg kell mosni. A májon lehet zöld színű cucc az az epe, amit ha rajta hagysz nagyon keserű lesz a kaja. A zúzát szintén alaposan meg kell tisztítani mivel az a csirke gyomra és az emésztetlen csirketáp előfordul hogy rajta marad. Én fel szoktam vágni kisebb darabokra és a zúzát lassú tűzön vagy 2 órát főzni mert nagyon nehezen puhul. A májat csak később tedd hozzá szerintem.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, neki is látok: remélem finom lesz :)
2019. aug. 17. 14:22
3/4 anonim válasza:
Kicsit késő, remélem jól sikerült a pörkölt. Azért hátha érdekel: [link]
4/4 A kérdező kommentje:
Finom lett, bár azok a zúzák amiket én vettem azok sokkal kisebbek és fakóbbak voltak, nem olyan szép nagyok mint a képen levők
Remélem hogy az idők során többet lesz alkalmam húsokkal főzni (anyukám főz itthon, mindig akkor van lehetőségem csak főzni, amikor egyedül vagyok) úgy megtapasztalom honnan, milyen húsokat érdemes beszerezni és miket lehet sütni/főzni belőlük :)
2019. aug. 18. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!