A csirkemájat lehet sózni főzés/sütés közben?
Figyelt kérdés
Nem keményedik meg mint a sertés máj?Pirított májat készítek sok-sok hagymával :-)2009. dec. 30. 09:14
1/7 A kérdező kommentje:
Azt is olvastam hogy a sótól megkeseredhet,bár én hülyeségnek tartom.
2009. dec. 30. 09:17
2/7 anonim válasza:
Én nem szoktam, csak a tányéron.
3/7 anonim válasza:
Én is csak utólag sózok minden máj féleséget.
4/7 anonim válasza:
a legelején nyugodtan sózd meg, nem fog megkeményedni
az a sózós tiltás a sertésmájra vonatkozik
az is fontos még, hogy ne süsd túl, csak épp addig, hogy már ne legyen rózsaszín-véres a közepe, és akkor zárd le a gázd, és akkor vajpuha lesz
sok-sok hagyma, belekarikázva egy paprika, sok majoranna, 1-2 gerezd fokhagyma - mmmmmmmmmm, én is kérek!!! puha kenyérrel, paradicsommal ááá, megyek megnézem mi van a hűtőben :))
5/7 A kérdező kommentje:
Szokták a májat (nem tudom miért) de tejbe áztatni.Csirkét is vagy csak a disznót?Miért jó ez?Ez csak kíváncsiság nem akarom kipróbálni,esetleg majd disznómájjal.
2009. dec. 30. 09:29
6/7 anonim válasza:
azért szokták tejbe áztatni a májat, hogy puha, omlós legyen, de nekem a csirkemáj anélkül is mindig omlós marad (disznómájat meg nem szoktunk enni)
7/7 anonim válasza:
Fokhagymás tejbe szokták áztatni (én a csirke és a pulykamájat is beáztatom legalább 1 nappal előtte), mert sokkal másabb íze lesz tőle és finom, omlós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!