Ebédre lapockából akarok ragut vagy valami hasonlót készíteni, tudnátok adni tippeket? Pörkölt kizárva!
A csíkokra vágott (mint a szalmakrumplit) husit kicsit átpörgeted sóval, majd lisztbe mártva forró zsírban/olajban átsütöd. Szedd ki, tedd félre!
A lábasból zsír/olaj tiszta részét töltsd ki, a maradékba:
- egy pohár tejfölbe lisztet símára kavarsz, bele borsot, zúzott fokhagymát, a maradék zsírba láng felett belekavarod és közben gyorsan hidegvízzel felöntöd. Megvárod, míg forr egyet, és a sülthusit visszarakod bele, összerotyogtatod. Főtt rizs, vagy főtt tészta-köret.
- ha nem fokhagymás tejfölös, de reszelt sajtot is kavarhatsz a tejfölbe
vagy:
- a zsiradékon szálára vágott vöröshagymát, zöldpaprikát dinsztelsz, majd néhány lédús paradicsomot bele-kockázol, és amikor már az is jó félfövésben van, a husit akkor rakod bele, és készre főzöd.
Ahány féle ízesítést készítel a mártásnak, annyi féle kajád lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!