Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tepsiben akarok csirkemell...

Tepsiben akarok csirkemell filét sütni. Nem akarom elősütni semmiben, és nem túl vékony szeletek, hanem egész kis mellek. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

soha nem csináltam még semmit, légyszi, segítsetek, fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá, holnap készíteném

alá gondolom kell valami kis olaj vagy zsír, amúgy natúran akarom, csak fűszerezni a csirkét


2013. máj. 20. 18:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%

Nehogy olajat önts alá!!!


Vizet öntsél alá, és alufóliával letakarva tedd be a sütőbe 1 órára. 1 óra múlva vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 15-30 perc alatt.


Így megpuhul, de nem szárad ki.


Esetleg fűszeres olajjal átkenheted, ha akarod.

2013. máj. 20. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
Jó a sütőzacskó is. Pici olajjal meglocsolhatod. Tehetsz a zacsiba almacikkeket, hagymacikkeket. Megszurkálod a zacsit, kb 30 perc benne, majd szétnyitod, és rá kb 10 perc. Nem lesz száraz, és a zöldség ad neki egy kis pikáns ízt
2013. máj. 20. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:

köszike

1 óra nem sok? nyugi, nem vonom kétségbe, csak olvastam, hogy sütőzacskóban 30 perc, ezért kérdezem, az viszont nincs itthon

2013. máj. 20. 19:08
 4/17 A kérdező kommentje:
ja de nincs itthon zacskó :S
2013. máj. 20. 19:09
 5/17 anonim ***** válasza:
Ó, hát minden, magára is valamit adó ábécében van sütőzacskó. Méret most nem számít. Ha bazi nagy, levágsz egy csíkot belőle, azzal átkötözöd a száját. De szurkáld meg valami hegyes dologgal, kötőtű, hústű, olló...hogy a gőz tudjon elillanni. Az egyik legjobb találmány a zacsi, mert párolódik, majd sül is.
2013. máj. 20. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem sok, a szárnyasokat azért sütjük előbb 1 óráig letakarva alacsonyabb lángon, vizet öntve alá, mert könnyen kiszáradnak. Így lassan párolódnak, megpuhulnak, de nem száradnak ki. Miután leveszed a fóliát pedig csak pirítani kell őket kicsit, ilyenkor feljebb lehet venni a fokozatot.


Ennyi idő abszolút nem sok vastagabb szeleteknek.


Nemrég sütöttem egyben pulykamellet, kb. 4-5 cm vastagságú volt, 1.5 óra alatt még meg sem sült teljesen.

2013. máj. 20. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:
nem tudok most már addig venni
2013. máj. 20. 19:20
 8/17 A kérdező kommentje:

köszönöm, akkor így csinálom

légkeverésen meg tudnád mondani h hány fogom süssem 1 órát és rá még a pirítás?

2013. máj. 20. 19:21
 9/17 anonim ***** válasza:

Ma nálunk semmi sincs nyitva, így a bolt sem lenne zacskóhoz. viszont, ha van alufóliád, egy zsiradékkal kiken tepsibe/jénaiba lerakod a besózott mellfiléket, egy csipetnyi vizet aláöntve szorosan lefóliázva,kb 45 perc alatt megsül. kibontva pirosra kell sütni a végén.

de fűszerezd jó be, sóval, majorannával , borssal, esetleg bazsalikommal, hogy finom ízletes legyen.

2013. máj. 20. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

olyan kedvesek vagytok, de összezavartok :S

most akkor mehet alá olaj vagy nem, illetve 45 perc vagy 1 óra? :( tényleg nagyon süsü vagyok ilyenekhez, ne haragudjatok

2013. máj. 20. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!