Tepsiben akarok csirkemell filét sütni. Nem akarom elősütni semmiben, és nem túl vékony szeletek, hanem egész kis mellek. Hogy csináljam?
soha nem csináltam még semmit, légyszi, segítsetek, fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá, holnap készíteném
alá gondolom kell valami kis olaj vagy zsír, amúgy natúran akarom, csak fűszerezni a csirkét
Ha csont is van a mellen, akkor tovább párold, tehát akár 40-50 perc, kis lángon. Majd kibontod, megszúrod egy tűvel, s fogod érezni, hogy nem serceg olyan harsányan:)tehát megpárolódott.
Ha csak szeletek, akkor 40 perc elég szokott lenni. Ha vizet öntesz alá, akkor meglocsolhatod egy kicsit olajjal is a tetejét. Pláne valami fűszeres olajjal.
Na akkor:
Ha vastag a hús (5 centi vagy több), akkor 1 óra legyen. Ha vékonyabb, 40-45 perc.
A tespit kikenheted olajjal, ha szeretnéd, nem feltétlen szükséges. A húst fűszeres olajjal masszírozd be (így nem csak a felszíne veszi át az ízt!)
1 deci víz legalább menjen alá, de ne ússzon benne nyakig a hús. Ha kb. fél centi víz van alatta, az nem baj.
Aluval lefed, légkeverésesben előmelegítve 150-160 fokon sütögesd. Miután levetted az alut, feljebb tekerheted mondjuk 170-180-ra.
Ne erőltesd a zacskót, mert , ha nem sütőzacskó lehet, hogy ráolvad a húsra.
maradj a hagyományosnál. zsíradékkal kikent tepsi, bele a szeletelt, fűszeres hús, egy fél deci víz alá. utána vagy a saját fedője, vagy szoros alufólia. 45 perc után megfordítani, ha villapuha, lehet fólia nélkül sütni piros-ropogósra.Finom lesz, hidd el.
Igen, ha olyan, mint a celofán, az lehet.
De valóban, ha van alufólia, akkor ne kísérletezz vele:)!
Bár én kezdő háziasszonyként egyszerű, 1 kilós liszteszacskóban sütöttem az egész csírkét. Az olyan barna színű papírzacskó volt, és pompásra sült benne a pipi. Szóval a lényeg, hogy párolódjon, ne szikkadjon a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!