Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tepsiben akarok csirkemell...

Tepsiben akarok csirkemell filét sütni. Nem akarom elősütni semmiben, és nem túl vékony szeletek, hanem egész kis mellek. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

soha nem csináltam még semmit, légyszi, segítsetek, fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá, holnap készíteném

alá gondolom kell valami kis olaj vagy zsír, amúgy natúran akarom, csak fűszerezni a csirkét


2013. máj. 20. 18:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha csont is van a mellen, akkor tovább párold, tehát akár 40-50 perc, kis lángon. Majd kibontod, megszúrod egy tűvel, s fogod érezni, hogy nem serceg olyan harsányan:)tehát megpárolódott.

Ha csak szeletek, akkor 40 perc elég szokott lenni. Ha vizet öntesz alá, akkor meglocsolhatod egy kicsit olajjal is a tetejét. Pláne valami fűszeres olajjal.

2013. máj. 20. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Na akkor:


Ha vastag a hús (5 centi vagy több), akkor 1 óra legyen. Ha vékonyabb, 40-45 perc.


A tespit kikenheted olajjal, ha szeretnéd, nem feltétlen szükséges. A húst fűszeres olajjal masszírozd be (így nem csak a felszíne veszi át az ízt!)


1 deci víz legalább menjen alá, de ne ússzon benne nyakig a hús. Ha kb. fél centi víz van alatta, az nem baj.


Aluval lefed, légkeverésesben előmelegítve 150-160 fokon sütögesd. Miután levetted az alut, feljebb tekerheted mondjuk 170-180-ra.

2013. máj. 20. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
ne nézzetek emiatt komplett hülyének, de a sütőzacskók köztt, ahol anyu tartja, nem találtam már zacsit viszont a fiók alján találtam 1 zacskót külön, ilyen zörgős anyagból van és Zacskó.. az sztetek az? :DDDD
2013. máj. 20. 19:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd a zacskót, mert , ha nem sütőzacskó lehet, hogy ráolvad a húsra.

maradj a hagyományosnál. zsíradékkal kikent tepsi, bele a szeletelt, fűszeres hús, egy fél deci víz alá. utána vagy a saját fedője, vagy szoros alufólia. 45 perc után megfordítani, ha villapuha, lehet fólia nélkül sütni piros-ropogósra.Finom lesz, hidd el.

2013. máj. 20. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm! így fogom elkészíteni
2013. máj. 20. 19:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, ha olyan, mint a celofán, az lehet.

De valóban, ha van alufólia, akkor ne kísérletezz vele:)!

Bár én kezdő háziasszonyként egyszerű, 1 kilós liszteszacskóban sütöttem az egész csírkét. Az olyan barna színű papírzacskó volt, és pompásra sült benne a pipi. Szóval a lényeg, hogy párolódjon, ne szikkadjon a hús.

2013. máj. 20. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Dehogy nézlek hülyének, én is ilyen vagyok, ha valami újat készítek, aggodalmaskodom hogy tökéletesen jól értem-e hogyan kell :D Pedig én már jó 6 éve magamra főzök :)
2013. máj. 20. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!