Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyennek találjátok a külföld...

Milyennek találjátok a külföldön, külföldiek által elkészített magyaros ételeket (pörkölt, gulyás stb. )?

Figyelt kérdés

Csehországban pl. nagyon fűszeres a gulyásnak nevezett marhapörkölt szaftja, valószínűleg van benne borókabogyó is. Nagyon barna, nem mélyvörös. Tettek bele egy kevéske gombát is és knédlivel tálalták. Nem volt egyáltalán rossz, csak "más".

Németországban eléggé elterjedt étel a gulyásleves, viszont borzasztó. Savanykás, nagyon trutyis. Amit étteremben ettem, az úgy-ahogy elfogadható, de ez is savanyú volt, a konzervesek meg szinte ehetetlenek (nagyon trutymós volt mindkét márka, amit kipróbáltam. Megállt bennük a kanál, semmi kanalazható lé. Az egyik verzióban még kelbimbót, zöldborsót és zöldbabot is tettek, viszont petrezselyemgyökeret egyik se tartalmazott. (Nekem úgy tanították iskolában, hogy sárgarépa, petrezselyemgyökér és zeller a minimum, ami egy gulyáslevesbe kell a krumpli mellett, esetleg kerülhet bele egy kevéske karalábé és a petrezselymet helyettesítendő pasztinák.)

A legfinomabbat viszont Erdélyben ettem egy nem magyar vendéglőben! Tárkonnyal nyomták tele a lét! Húúú, vaze.

2017. szept. 5. 23:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Kameruni származású, de USA-ban élő vendégprofesszor itt dolgozott egy ideig és meghívott hozzájuk vacsorára. Főzőtt, és azt hittem valami afrikai ételt eszek, úgy volt fűszerezve (finom volt, különben). Kiderült, csak magyaros pörköltet akart csinálni a tiszteletünkre.
2018. jún. 15. 11:21
 12/13 anonim ***** válasza:
Szlovákiában, Lidl-ben kapható "Szegedi gulyás" (itthon székelykáposztának hívnánk) szerintem rendkívűl jó. Vendéglőben, knédlivel, csapolt sörrel meg, mmmmm...
2018. jún. 15. 11:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Kassán, Med Malina étteremben egész tisztességes marha-gulyáslevest ettem zománcozott kis fémlábosban tálalva.
2018. jún. 15. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!