Kulcsos7 kérdése:
Pörkölt, ragu vagy gulyás főzésénél a húsból habszerű, darabos, gusztustalan valami fő ki ami a zaftot zavarossá teszi. Ekerűlhető ez valahogy?
Figyelt kérdés
Előfőzöm a fúst és leöblíten ettől a valamitől akkor utána jó. Kérdezném, van -e más trükkje is hogy elkerűljük ezt a valamiot ami kifő a húsból?2014. szept. 8. 12:07
1/7 anonim válasza:
Túl sok a víz vagy túl nagy lángon főzöd. De ha hagynád hogy kihűljön eltűnne a hab.
2/7 anonim válasza:
Azért olyan, mert gyorsan főzöd.
3/7 anonim válasza:
Az nem gusztustalan valami, az fehérje. Ami érdemessebb ha benne marad, de te kizavarod a tüzzel belöle. Mint ahogyan emliteték is már az erös tüzet.
Egy titkot neked is szabad tudnod: Egy 2-3-4 kg pl. sonkát bö vizben 75-80C-on 2.5-3 órát fözöd, majd hagyod benne a vizben kihülni, nem sokminden föl ki belölle és föleg finom puha lessz.
4/7 mi a fene válasza:
Ha előfőzöd kimegy az ize. A hab majd eltűnik, vagy szedd le, egy szűrövel, de gulyásnál ez nem zavaró.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
Valóban nem az ízével van gond hanem a látvány amikor a pörköltöt csinálja az enber és kifő az a zavaros lé!! :)
2014. szept. 9. 08:31
6/7 anonim válasza:
Hát, ha eloszlik, az akkor is benne marad, és te megeszed. Érdemes elgondolkodni a vega kaján, az csak akkor undorító, amikor kijön belőled.
7/7 A kérdező kommentje:
Vega kaján???? jóbarát??? naaaaa :)
2014. okt. 22. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!