Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi hús kell a gulyáshoz,...

Mennyi hús kell a gulyáshoz, bográcsban?

Figyelt kérdés

Ha egy főre vesszük, kültéri főzéshez mennyi húst számoljak?

Nem babgulyásról van szó.


Ezen felül még kell gondolom:

répa, paradicsom, fehér répa, krumpli, hagyma, őrölt paprika, paprika, komeny, pertezselyem, fokhagyma, esetleg nokedli, plusz a husika



2013. szept. 4. 19:27
 1/5 anonim válasza:
Ha felnőttnek főzöd 25-30 dkg/fő.
2013. szept. 4. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Koszonom.


Amugy kozben gondolkodtam, s nem tudom a zoldsegek aranyat sem..


Teljesen mas itthonra fozni, meg kell hogy mondjam. :)

2013. szept. 4. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt egy recept: [link]

Ehhez arányosítsd a hozzávalókat.

Én húst fejenként olyan 20 dekát számolnék, mivel főétel lesz, nem csak leves valami előtt.

2013. szept. 4. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Koszi, megnezem.


En mindenkeppen teszek majd bele repat es zellert is zoldsegnek.


Ha a csaladnak csinalom, akkor szemre megy..

2013. szept. 4. 22:08
 5/5 mustafa33 ***** válasza:
100%

30 személyre így szoktam:

5 kg lapocka, 3 kg húsos oldalas bordával (a csonttól ne ijedj meg ez adja az igazi ízt, ezt a borda csontokkal 3-4 cm re vágom), 1/2 kg disznó zsír (mangalica), 1 kg hagyma, 1/2 kg répa, 1/2 kg fehér répa, 1 zeller, 1/2 kg paradicsom, 1/2 kg zöld paprika, 5 cik fokhagyma, csokor petrezselyem zöld, fél maroknyi majoranna, fél maroknyi oregánó, őrőlt paprika, törött bors, chili paprika (vagy er♪9s pista), 4 kg krumpli, 7 dcl liter savanykás rizling , 1 liter hárslevelű.

A hagymát zsíron habosítom, a zöldpaprika apróra vágott felével együtt. Ezután megpirítom benne a húst, felöntöm vízel, főzöm, ezután jöhet bele a felvágott gyökér zöldség

ezután a fűszerek (a majoranna és fokhagyma csak a vége felé), a rizling fele, később a paaradicsom, zöld paprika, mikor a hús majdnem jó akkor a kockára vágott krumpli, a vége felé a petrezselyem, majoranna, fokhagyma, a rizling másik fele. A hárslevelűt pedig közben öntögeti a szakács - magába.

Ebből a 30 személy fele másodszor is szoktt szedni, szóval a biztonság kedveér rezervával számolok.

2013. szept. 10. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!