Készített már valaki gyulyás levest vegyes, sertés és marha húsból?
Ha igen, hogy sikerült?
Köszönöm
Koszi mindenkinek, a natur konyha hive vagyok.
Se etelziesito, se gulyaskrem, se hagyma krem, semmiyen olyan butasag, amit alapbol nem tudok felhasznalni.
Igy mennyi ideig fozitek a hust es mikor rakjatok bele a ket tipusu hust?
Az igazi finom gulyás titka a háromféle hús (disznó, marha, birka), de kettőből szoktam (vaddisznó, őz).
Ha disznó és marha, akkor a marhát hamarabb kell bele tenni egy fél órával.
Ízesítés: sok hagyma az alapba (mangalica)disznózsíron! habosítva, ez után bele apróra vágott zöld paprikát is kissé megpirítani a zsíron, csak ez után a húsokat, később a fűszerek ízlésed szerint (fehér bors, fekete bors, szerecsen dió virág, kakukfű, szurokfű, majoranna, só, bor, .... na nem azt mondom, hogy ezt mind ☺, csak amit szoktál ) zöld paprika, paradicsom, krumpli (ha szoktál), galuska (ha szoktál), szóval szokásod és az evők ízlése szerint a többi.
Szerintem:
Kényszerből lehet,(ha ez van és sok éhes száj), de felesleges, ráadásul hazárdjáték.
Felesleges, mert a marha úgyis uralja az étel ízét, hazárdjáték, mert a fövési időt eltalálni, bizonyos látnoki képességek szükségeltetnek..)) Agyonvágja az ételt a rongyosra főtt sertés, vagy a túl ress (értsd:fövetlen) marha. Az íz szempontjából szerintem döntőbb, hogy vegyesen kerüljön bele csontos, és színhús.
(A gulyás amúgy a nevében is marhát feltételez, hiszen a gulya a marhacsorda, ezek őrzője a gulyás.)
De ha ilyen feladat elé állítanának:
A marhát előbb tenném a hagymás zsírra, (mennyivel??), majd utána a sertést, és csak ekkor paprikáznám, hogy mindkét hús megpirulhasson, mielőtt főzni kezdem. A belefőtt nyers húsnak nem sok értelmét látom.
Koszi mindenkinek.
Felesleges volt az aggodalom :)
Megtotent a nagy bogracsozas, az idojaras tokeletes volt.
Minden nagyon jol sikerult, a hus is tokeletesre fott.
Egyebkent ress-t nem husra szoktak mondani, hanem roppanos zoldsegekre. A hus vagy nyers, vagy ragos, vagy pont jo, vagy sz.ra fott.
Vegyesen kerult bele sertes es marha, volt benne csontos resz is. Ugyhogy aki bele szeretne vagni, annak javaslom, mert mindenki dicserte, hogy mennyivel gazdagabb lett az ize.
Mellesleg mindenki ketszer evett, kiveve en..mert nekem mar nem jutott..18 emberre nem rossz.
Egyeduli gond, amit senki nem ertett a csipetke fovesi ideje. Tobb volt, mint amire szamitottunk.
Mehet bele több hús is. Én ma főztem a belorusz haverjaimnak, imádták. Bár igaz egy kicsit csaltam, mert csirke is volt benne. Olcsó volt most nagyon.
Gulyás:
-44g pirospaprika, só, bors, kis őrölt kömény, kis babérlevél
-Egy paprika, 5 kis paradicsom
-Néhány gerezd fokhagyma(ízlés szerint, de a végén úgysem fog annyira érződni)
40 deka marha
Egy disznóköröm
Fél csirkecomb(feldarabolva)
Kb 15 deka disznóhús(zsíros és rendes)
Kb 1.5 liter víz
5 hagyma
3-4 deci merlot
4-5 nagy krumpli
Zsiradék a hagyma alá(én vajat használtam, de kb minden jó-étolaj, olívaolaj, vaj, zsír)
Másfél-két óra főzés után jó.
Úgy csináltam, hogy a bor és a paprika felét az elején raktam bele, a másik felét a végén. Én szeretem, ha jó boros íze van, a végén nem is kell nagyon főzni a bor után, 1 perc és jó. Ha tényleg elég fűszerpaprikát raktál bele, akkor jó sűrű lesz a leve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!