Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Készített már valaki gyulyás...

Készített már valaki gyulyás levest vegyes, sertés és marha húsból?

Figyelt kérdés

Ha igen, hogy sikerült?

Köszönöm



#gulyás #gulyásleves #vegyes gulyás
2013. szept. 5. 20:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Én készítettem már és annyival csináltam másképp, hogy" édes nem csípőset"piros aranyat is tettem bele. Amúgy csak gúlyás krémet szoktam. A családnak ízlett. A disznóhús átvette a marha ízét, mivel a marhahús intenzívebb ízű. Meg amúgy is 60 % marha, 40% sertéshús. Ja, én öntött vas edényben csináltam.
2013. szept. 5. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Egyfajtabol keszitsd mert a ket hus mas fuszerezest kivan, mas az izvilag.
2013. szept. 5. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Többször is. De a családnak és a vendégeknek akkor ízlett a legjobban, amikor még birkahús is volt benne. De SOHA nem tennék bele gulyáskrémet, mert ha elég hús van benne, elegendő hagyma, pirospaprika, akkor fölösleges.
2013. szept. 5. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek, a natur konyha hive vagyok.


Se etelziesito, se gulyaskrem, se hagyma krem, semmiyen olyan butasag, amit alapbol nem tudok felhasznalni.


Igy mennyi ideig fozitek a hust es mikor rakjatok bele a ket tipusu hust?

2013. szept. 5. 21:59
 5/10 mustafa33 ***** válasza:
100%

Az igazi finom gulyás titka a háromféle hús (disznó, marha, birka), de kettőből szoktam (vaddisznó, őz).

Ha disznó és marha, akkor a marhát hamarabb kell bele tenni egy fél órával.

Ízesítés: sok hagyma az alapba (mangalica)disznózsíron! habosítva, ez után bele apróra vágott zöld paprikát is kissé megpirítani a zsíron, csak ez után a húsokat, később a fűszerek ízlésed szerint (fehér bors, fekete bors, szerecsen dió virág, kakukfű, szurokfű, majoranna, só, bor, .... na nem azt mondom, hogy ezt mind ☺, csak amit szoktál ) zöld paprika, paradicsom, krumpli (ha szoktál), galuska (ha szoktál), szóval szokásod és az evők ízlése szerint a többi.

2013. szept. 6. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Én borjuból is szoktam csinálni és szerintem ugy a legfinomabb.
2013. szept. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:

Szerintem:

Kényszerből lehet,(ha ez van és sok éhes száj), de felesleges, ráadásul hazárdjáték.

Felesleges, mert a marha úgyis uralja az étel ízét, hazárdjáték, mert a fövési időt eltalálni, bizonyos látnoki képességek szükségeltetnek..)) Agyonvágja az ételt a rongyosra főtt sertés, vagy a túl ress (értsd:fövetlen) marha. Az íz szempontjából szerintem döntőbb, hogy vegyesen kerüljön bele csontos, és színhús.

(A gulyás amúgy a nevében is marhát feltételez, hiszen a gulya a marhacsorda, ezek őrzője a gulyás.)

De ha ilyen feladat elé állítanának:

A marhát előbb tenném a hagymás zsírra, (mennyivel??), majd utána a sertést, és csak ekkor paprikáznám, hogy mindkét hús megpirulhasson, mielőtt főzni kezdem. A belefőtt nyers húsnak nem sok értelmét látom.

2013. szept. 8. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek.


Felesleges volt az aggodalom :)

Megtotent a nagy bogracsozas, az idojaras tokeletes volt.

Minden nagyon jol sikerult, a hus is tokeletesre fott.


Egyebkent ress-t nem husra szoktak mondani, hanem roppanos zoldsegekre. A hus vagy nyers, vagy ragos, vagy pont jo, vagy sz.ra fott.


Vegyesen kerult bele sertes es marha, volt benne csontos resz is. Ugyhogy aki bele szeretne vagni, annak javaslom, mert mindenki dicserte, hogy mennyivel gazdagabb lett az ize.

Mellesleg mindenki ketszer evett, kiveve en..mert nekem mar nem jutott..18 emberre nem rossz.


Egyeduli gond, amit senki nem ertett a csipetke fovesi ideje. Tobb volt, mint amire szamitottunk.

2013. szept. 9. 14:08
 9/10 doboszoli ***** válasza:
Jó. Te tudod, én csak találgatok...))
2013. szept. 9. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Mehet bele több hús is. Én ma főztem a belorusz haverjaimnak, imádták. Bár igaz egy kicsit csaltam, mert csirke is volt benne. Olcsó volt most nagyon.

Gulyás:

-44g pirospaprika, só, bors, kis őrölt kömény, kis babérlevél

-Egy paprika, 5 kis paradicsom

-Néhány gerezd fokhagyma(ízlés szerint, de a végén úgysem fog annyira érződni)

40 deka marha

Egy disznóköröm

Fél csirkecomb(feldarabolva)

Kb 15 deka disznóhús(zsíros és rendes)

Kb 1.5 liter víz

5 hagyma

3-4 deci merlot

4-5 nagy krumpli

Zsiradék a hagyma alá(én vajat használtam, de kb minden jó-étolaj, olívaolaj, vaj, zsír)

Másfél-két óra főzés után jó.

Úgy csináltam, hogy a bor és a paprika felét az elején raktam bele, a másik felét a végén. Én szeretem, ha jó boros íze van, a végén nem is kell nagyon főzni a bor után, 1 perc és jó. Ha tényleg elég fűszerpaprikát raktál bele, akkor jó sűrű lesz a leve.

2023. szept. 11. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!