Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marha vagy a sertéshús finomabb?

Marha vagy a sertéshús finomabb?

Figyelt kérdés

#marha #sertés.pörkölt
2012. júl. 14. 09:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A marha. Nagyságrendekkel nemesebb, finomabb, ízesebb hús.

Cserébe jóval drágább és nehezebb is elkészíteni.

Ettől függetlenül sertésből is lehet nagyon jó kajákat főzni.

2012. júl. 14. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
A marhahús magában jobb, de levesbe nem annyira szerintem.
2012. júl. 14. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem attól függ, mit akarsz belőle készíteni?


Rántott szelet, vagy egybesült karaj, vagy csülök-pörkölt sokkal finomabb a sertésből. És még lehetne sorolni kismillió kaját, ami jobb sertésből, mint a marhából.

(Pl. körömpörkölt) :)))


De sokkal finomabb a marhalábszár-pörkölt, mint a sertés-lábszár pörkölt :)))

Sokkal finomabb marhából a vadas, mint sertésből.

És eszembe sem jutna keresni a sertésen belül azt a részt, amiből az isteni pacalt lehet főzni, azt is csak a marhából tudom elkészíteni!

És ugyanígy kismillió kaja van még, ami pl. a marhából sokkal finomabb, mint sertésből.


Tehát én így, ahogyan a kérdést feltetted, nem tudok határozott választ adni.

2012. júl. 14. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a 3/3-nak. Van kaja,ami csak marhahúsból jó. pl. a húsleves,vagy a steak. Van viszont,ami csak sertésből jó.

Mindkettőnél (a baromfinál is) az a fontos,hogy minden ételhez a neki való húsz vedd meg. Rántott húst ne akarj csirkemellből csinálni,vagy marhából,mert az nem lesz jó. Karajból viszont ne csinálj pörköltet,vagy szeletben sütött húst. Ahhoz a tarja való.

2012. júl. 14. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Pörköltet szeretnék holnap csinálni,de a sertést,csirkét nagyon meguntuk!Marhahúsból meg csak pacalt ettünk semmi mást,viszont az finom volt.Pörköltnek melyik részéből javasoljátok?
2012. júl. 14. 10:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Lábszárból.

Jó sokáig kell főzni, de összehasonlíthatatlanul finomabb és szaftosabb lesz.

2012. júl. 14. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a marhalábszár.

Akár lábasban, akár bográcsban kezdem el főzni, úgy készítem össze, mint amikor bográcsban szoktuk:


A lábas (bogrács) alját és oldalát alaposan kend ki fagyos tiszta zsírral (amit még nem használtál). Rakj rá egy sor husit, sózd meg, szórj rá néhány szem borsot + köményt, majd terítsd be szálára vágott vöröshagymával és karikára szelt zöldpaprikával. Majd a következő sor husi jön, azt sintén sózod ....

Legfölül husi-sor legyen!

Kb. 1-1,5 dl vizet önts rá, és tedd fel takaréklángra. Amikor látod, hogy a hús is kiengedte a saját levét, (a mosott hús mindig vizet enged), akkor majd pótold annyival, hogy kb. 1-2 cm-rel lepje el a husit, vedd nagyobb lángra, amíg a leve felforr, majd azután csak szépen lassan főjön. (Ha lábas, akkor mehet rá födő is)

Persze ha csípősen szeretitek, akkor lehet vagy belekarikázni a csípős zöldpaprikát, vagy csak kettévágva beledugni, majd szétfő.


Közben kóstolod, ha kell utána sózod, ill. pótolod a levét.

Nem kell fakanállal belekavarni, inkább a lábast leveszed a tűzről és körbe-forgatod (ahogy a bográcsot is), akkor nem fog leégni. (Különösen, ha teflon-lábas)


Attól függ, milyen öreg a husi, a marha általában 2,5-3,0 óra altt van kész, amennyiben szép lassan főzöd. Ha nem marha, hanem borjú, akkor valamivel rövidebb idő.


Amikor már azt érzed, hogy a husi majdnem teljesen puha, akkor szórod rá a törtpaprikát, fakanállal rásegítel, hogy beleforrjon. Ettől kezdve 25-30 perc, és kész a fincsi pörkölt.

Jó étvágyat.!

2012. júl. 14. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, amin lóg...:) vagyis nem mindegy, a nevezett állatnak melyik részét mire szeretnéd felhasználni.

Amúgy , meg természetesen ízlés dolga.Kérdezz meg egy írt, mit válaszolna...

speciel én mindegyiket szeretem, így néhány (marha ) kivételével, elég sok finom fogást meg tudok főzni.

2012. júl. 14. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és természetesen pörköltnek a marghalábszárat ajánlom én is. esetleg marha nyakat.
2012. júl. 14. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Én sertést jobban szeretem.
2012. júl. 14. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!