Vannak olyan tipikusan Magyar ételek amit egy külföldi semmilyen körülmények közt nem kóstolna meg?
Úgy viselkedtek mint a gyerekek...Azt mondtam meg kell enni és kész :)
egyébként ahány ember annyi ízlés
vagy ahány ház annyi szokás...
biztos van olyan étel amit egy külföldi nem enne meg de egy másik igen...mint pl én soha az éleben nem ennék indiai kaját de a barátom imádja tessék...és voltam külföldön, készítettem krumpli lángost meg pogácsát, volt aki nem evett belőle és volt aki el kérte a receptjét mert ízlett neki kész le van tudva
22: A túrórudihoz: egyetemen dolgozó volt kollégámhoz többször jöttek japán vendégek, külön program volt kérésükre túrórudi vásárlásra menni velük.
Multicégnél, egyiptomi származású, németországból jött kolléganőnek vett túrórudit valaki megette a közös hűtőszekrényből, úgy kellett szaladni a sarki Tescóba másikért, mielőtt észrevette volna...
mustafa33:
"kiöntötték a zsírt" - bolondok, pedig kenyéren, egy kis lilahagymával új ízvilágot fedezhettek volna fel...
6:
Olaszországban külön fogás az ökör vékonybele gyűrűkre vágva és olajban megsütve. Állítólag finom.
Firenzében külön híres az ott készült pacal.
A belsőségeket (már csak olcsóságuknál fogva is) az USA déli államaiban élő négerek hagyományosan kedvelik.
Valaki írta fentebb, hogy pl.egy norvég nem szeretné a halászlét, mert sokkal jobb tengeri halakhoz szokott. Nos, a halászlében lehetne fogas, csuka és folyami harcsa is, amik nem éppen megvetendőek. Egy fokhagymás tejben pácolt roston sült süllő szelet pedig felér egy lepényhallal is (ettem már mindkettőt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!