Vannak olyan tipikusan Magyar ételek amit egy külföldi semmilyen körülmények közt nem kóstolna meg?
ismered a mondást, hogy éhes ember nem válogat?
Elárulom, hogy ha éheznél te is megennéd a kutya vizelettel kevert maradékot is. Ez is egy körülmény(Az éhezés).
A magyar ételek meg nem rosszak, csak furcsák pár távoli nemzetnek. Mint nekünk a japán/kínai konyha.
Egész biztos van, amit még éhesen sem ennének meg egyesek, mert az értékrendjükkel nem egyezik. (Pl a legtöbb magyar sem enne kutyát)
Ettöl függetlenül a kérdésnek nincs sok értelme, mert olyan hogy "külföldi" nincs, csak X országból való ember.
MIndenhol mások az étkezési normák, más-más ételek azok, amiket elutasítanak.
Ha konkrét országot mondasz, akkor lehet olyat mondani, amit az ott élök többsége nem enne meg, de kivételek bárhol vannak.
Csak pár példa: muszlim-zsidó vallású embereknek minden ehetetlen, amiben disznóhús van, hiába finom sokak szerint, egy távolkeleti a tejtermékeket nem nem eszi, mert megbetegszik töle (legalábbis a többség), a franciák nem esznek mákot, mert szerintük az mérgezö, egy olasz elájulna a túrostészta hallatán, stb.
" Egyébként a magyar ételek nem gusztustalanok. "
-á,egy csöppet sem
-amikor kihúzzák a disznóbélből a sz.rt ,azt a helyére betöltik a kolbászhúst,
-vagy amikor a zuzapörkölthöz kimossák a bélsárt a zuzából
-vagy a kakastöke pöri,
-vagy a halészlében az ikra ,meg a haltej,másnéven gecó, mikor rágod
-stb,
"amikor kihúzzák a disznóbélből a sz.rt ,azt a helyére betöltik a kolbászhúst"
Látom nem sok fogalmad van a dologról: a bélböl NEM kihúzzák a bennelévöket, hanem ELÖSZÖR ALAPOSAN kimossák. Másrészt meg MINDENHOL az állaotk belébe töltik a különféle kolbászokat-hurkákat, szóval ez meßgcsak nem is magyar dolog.
"vagy amikor a zuzapörkölthöz kimossák a bélsárt a zuzából"
A zúzában NINCS bélsár, ott a félig-meddig összetört magok meg egyebek, amit az állat megevett, vannak.
"vagy a halészlében az ikra"
Máshol meg ezt nevezik kavarnak - ugyanis az éppen olyan halikra,mint a halászlében, csak más fajta halból szedik ki.
#6!
A felsoroltakkal csak az az egy baj van, hogy ezek nem magyar ételek, hanem kb a világon mindenhol csinálnak ilyeneket.
Kolbász mindenhol van. És akármennyire sokkoló, hagyományosan ugyanúgy készül máshol is, mint nálunk.
Lehet, hogy pl Olaszországban chorizonak hívják, de ugyanúgy bélbe töltik, és világhírű.
A zúza mellé példának mondanám, mondjuk a fenyvesmadarat, ami egész életében növényi eredetű kajákat eszik, így a belében és az egész emésztőrendszerében, (a zúzájában se) nincsenek bomló állati eredetű fehérjék, és azokat bontó emberre veszélyes baktériumok se.
Azt a madarat szakszerűen az egész világon belestől, zúzástól, mindenestől megsütik, és meg is eszik.
Ehhez képest egy átmosott zúzából készült pöri egy kóser tisztaságú alapanyag.
Kakastöke pörkölt... Spanyol bika töke pörköltről hallottál már? Mekkora kuriózum, mekkora megtiszteltetés, és mekkora nemzeti büszkeség?
Halászlé: A hal belsőségeit is szintén fogyasztják az egész világon.
A haltej ilyen szempontból pont ugyanolyan besorolás alá esik, mint az ikra. Gondolom a kaviárról hallottál már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!