Milyen tradícionális magyar ételt főzzünk külföldieknek?
Esetleg töltött káposzta, lecsó, fánk, sült-hurka,kolbász, halászlé, Újházy tyúkhúsleves, töpörtyű, hortobágyi palacsinta, lángos, bejgli, dobos torta,gesztenyepüré, Gundel-palacsinta, kürtös kalács, madártej, mákos guba, Rákoczi túrós, rétesek, rigó jancsi, somlói.
Iltalnak meg esetleg jó fröccs, pálinka, bor
Én a helyedben, különösen táborban, mindenképpen valami bográcsos, paprikás ételt készítenék, szabad tűzön, hiszen a pusztán a tűz körül kuporgó pásztor képe eléggé magyaros specialitás.
Itt aztán a pénztárca szab határt a lehetőségeknek. A marhapörkölttől a gulyáson, pincepörköltön keresztül a lecsóig, paprikás krumpliig bármi belefér.
Nálam most rendelték meg a külföldi ismerősök a magyar vacsijukat, mert jövőhéten megyek hozzájuk. Ők ezt kérték:
Húsleves
Paprikáscsirke nokedlivel
Madártej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!