Vannak olyan tipikusan Magyar ételek amit egy külföldi semmilyen körülmények közt nem kóstolna meg?
Utolsó válaszoló, az általad felsorolt ÖSSZES étel kiváló csemege Francia- vagy Olaszországban.
Legtöbbje Angliában is.
Nem feltétlenül, de ilyen lehet a(z):
Pacal
Kocsonya
Tepertő
Rendesen baszkodja a biztosítékot a gasztronómiai tudás! :D
Borjúmirigy, szalontüdő, tipikus francia kaják, füstölt marhanyelvet az egész világon zabálják, lassan már inkább nálunk szoknak le róla az emberek.
Véres- májas hurkából Ausztriában annyi eladtam, hogy nem győztük csinálni.
Belsőségből semmit: Akkor az a jelentéktelen néhány tonnányi éves libamáj export, az valószínűleg macskakajába kell a külföldieknek.
A #2. mondta ki a tutit, és ahhoz nem is igen lehet érdemben sokmindent hozzáfűzni.
Talán csak annyit, hogy még a különféle nemzeteket se lehet így általánosítani.
Ebben óriási szerepe van az egyéni ízlésnek is.
Magyarok közt is rengeteg ember van, akit a világból ki lehetne üldözni egy pacalpörkölttel.
Nagyon nincs semmilyen étel sehol a világon, amit egy külföldi nem kóstolt volna meg. Ezért nehéz erre válaszolni. De igenis a felsorolt ételek nem feltétlenül keltik fel Mindenki étvágyat.
Úgyhogy ne tessék lehurrogni a másikat.
Az éhesember mindent megeszik. Itt mondta valaki, hogy nem enne kutyát. Ha eléd raknák készen akkor azt se tudnád, mit eszel... Mellesleg 2hét éhezés után hidd el azt is megennéd. A túlélés fontosabb, mint az étrend/gusztus.
A kínaira visszatérve, lehet,hogy furcsa, de rettentő finom.
"Szerintem a kelkáposzta főzelék, saláta főzelék, krumpli főzelék nem lenne a kedvencük."
Ezek Németországban, Ausztriában ismert és kedvelt ételek, és semmmivel nem kevesebb, az, akinek nem kedvence, mint Magyarországaon
Nincsenek, mert minden a külföldin is múlik.
CSak egy példa: itt a németeknél is fogyasztanak belsőségeket, zsíros húsokat és véres hurkát, sült vért és társait, viszont a legtöbben a máj (csirkét még árulnak, de libát, kacsát szinte egyáltalán nem) fogyasztását undorítónak tartják. Ezzel szemben a franciáknál és a svájciaknál népszerűek a májak, viszont ha eléjük teszel egy szalontüdőt sikítva menekülnek. Egy japán vagy norvég elédrókázna egy halászlé láttán, mert finomabbnál finomabb tengeri halakhoz szokott. Megint más népeknél pedig beleillik az ízvilágba.
Olyan étel nincs, amit általánosságban nem kóstolna meg semmilyen nemzet sem.szalontüdő
Mindig van egy külföldi, aki megkóstolja ezeket. Pláne, ha a kérdésben feltételezett körülményeket szélsőségesítjük.
Innentől kezdve a kérdés nagyon egyszerűen megválaszolható: Nincs ilyen étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!