Hogyan tudnám ilyen finomra elkészíteni a bulgurt?
Nem tudom, mik az esélyeim, de egy próbát megér.
Szóval egy török étteremben ettem olyan kaját, amihez adtak bulgurt. Előtte én még csak egyszer ettem bulgurt és az nagyon pocsék volt. Ebben a török kajáldában viszont isteni finom. Ha valaki jártas a török konyhaművészetben és van tippje, hogy milyen fűszert használnak vagy mitől lesz olyan finom, írja meg légyszi :) köszönöm (tudom, kérdezzem meg tőlük, ez már nem opció sajnos)
Színe, állaga, valami más alapanyag benne, amit láttál?
Én elég sok törökkel dolgoztam, de még ők is különböző módon csinálták. Legalább egy fénykép jó lenne.
#1, ez szép és jó, tök jó, hogy törökökkel dolgoztál, de se az elkészítésről, se a lehetséges fűszerezésről semmiféle információt nem adtál.
A köretnek szánt bulgur színe a felhasznált paradicsompüré mennyiségétől és lepirításától függ. Kevés olíva olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk (ha teszünk bele, nem mindenhol használják) a paradicsom pürét, picit lepirítjuk, jöhet a kockára vágott paradicsom vagy a kockára vágott paprika, esetleg mindkettő. Só, bors, petrezselyem mehet ízlés szerint.
Innentől idézek: "A bulgurt kétszer-háromszor jó alaposan most át, majd csepegtesd le. Tedd az edénybe és önts fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Tehát 1 pohár bulgurhoz, másfél pohár vizet önts! Lassú tűzön, időnként megkeverve várd meg, míg a bulgur felveszi az összes vizet. Ez kb. 15 perc. Miután megfőtt, pihentesd további 15 percig és már tálalhatod is."*
* [link]
"se az elkészítésről, se a lehetséges fűszerezésről semmiféle információt nem adtál."
Egyrészt neked ehhez semmi közöd,
másrészt a kérdező talán jobban fel bírja fogni, hogy azért tettem fel neki 1-2 kérdést, hogy ne fussunk fölösleges köröket, és ne írjak ide 29 atom fölösleges változatot.
Helyette -néhány támpont segítségével- több eséllyel a kérdezőnek tetsző verziót lehet megtalálni.
Egyébként ha már akadékoskodunk, a te verziód pl. egy rakás szar, össze se tudom számolni hány török szakáccsal dolgoztam már , de másfélszeres vizet (meg borsot!) soha senki nem használt, még csak a közelében sem jársz az igazságnak!
Ja... mondjuk én nem netről kimásolt elbeszélések alapján válaszolok, hanem ezt látom pár éve minden nap.
A főzés, meg a "másolás-beillesztés" között van némi különbség.
Úgyhogy akkor szólíts meg legközelebb, ha már láttál bulgurt élőben.
#4, szállj le a magas lóról észosztó haverom, nehogy lerántson a nagy arcod, pofára ess!
"Legalább egy fénykép jó lenne" 😃😃😃 idi óta
5!
Ugyan nem 4. vagyok, de inkább neked kellene leszallnod a magas lóról. Kimondottan bunkó vagy.
Igen, egy fénykép jó lenne. Teljesen igaza van benne. Minimum egy Google keresést meg tud oldani, abból pedig kiderul minimum az, hogy a paradicsomos változat e, amit ő keres
#6, #7! Különbséget kellene tenni a kioktató, primitív észosztás, és a jó szándékú, felesleges okoskodás között! Bár mindkettő irritáló, az első az rosszabb. Az #1 hozzászólásból pont ezt éreztem. Semmi infó a kérdésre vonatkozóan, saját magáról sejteti, hogy szaktekintély, majd hiányolja az ételfotót, ami alapján persze segíteni tudna! Vicces.
Ha megkérdezem milyen egy igazán jó paprikáskrupli, te, mivel rendes vagy, majd elárulod, de csakis akkor, ha kapsz egy fényképet? Hagyjuk már!
8!
Bakker, a paprikás krumpli egy alap étel, ami kb mindenütt ugyanúgy készül. A bulgur ezzel szemben egy gabonatöret, aminek az elkészítési és ízesítésű módja millió változatot ad. Vedd alapul mondjuk a tésztát, ha nem érted, mi a problema. Azt mondja neked valaki, hogy evett egy finom tésztát, tudja e valaki q receptet. Hat honnan tudná, h a semmit el nem árul rola? Tejszínes volt? Paradicsomos? Hm....
Jézusom, mi van itt!
Fényképet nem tudok mutatni, és megállapítani sem igazán tudom, de szerintem nem paradicsomos volt. Azok alapján, amit írtatok, így ezek szerint nem lehet kideríteni. Mindegy, így jártam :) Azért ne essetek még jobban egymásnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!