Hogy lehet finomra elkészíteni egy ilyen egyszerű ételt mint a túrós teszta?
Elöször is vagy soktojásos vagy durumtésztát vegyél, a többi elázik.
Másodszor félzsíros/zsíros túró kell hozzá.
Harmadszor nem szalonnazsír, hanem frissen szalonnaból kisütött pörc, meg egy kevés zsírja
A tésztát elöírás szerint bö, sós vízben megfözöd, figyelj, hogy ne legyen túlfött.
Közben a túrót áttöröd - szerintem elég villával, tehetsz rá tejfölt is, ha szeretitek, de nem zsírcsökkentett legyen.
A szalonnát maximum fél cm-res kockákra vágod, egy serpenyöben kisütöd a zsírját és nem túl sötétre megpirítod.
A megfött tésztát leszüröd, és a túróhoz borítod, összekevered (vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát, ezért csak lassan, óvatosan keverd), és lehetöleg azonnal tálald, a (forró) pörcöt a tányérod tedd csak rá, a zsírjából lehetöleg ne sokat.
Én is így csinálom, ahogy előttem írták.
És most jó éhes lettem...😄
Azért csak szalonna zsírt rakok mert az ize miatt. Magát a pörcöt sült szalonnát nem szeretjük.
Igaz, a gyurt teszta amit mamám csinált az volt az igazi.... én csak boltit hasznàlok de majd veszek jobb minősègüt.
A tésztánál feltétlen nézd meg, hogy vagy durumtészta legyen, vagy legalább 8 tojásos.
Abban igaza volt valamelyik elözönek, hogy 1 liter vízhez egy teáskanál só kell, különben az egész íztelen marad.
A túróból keress legalább fézsírosat, a lidl-es kifejezetten rossz minösítést kapott, valami mást próbálj venni!
A szalonnazsír úgy rendben van, ha frissen sütöd ki szalonnából, legfeljebba pörcöt nem teszed hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!