Ha három darab pizzát szeretnék egyszerre ( három szinten ) az új elektromos sütőnkben elkészíteni , melyik funkciót válasszam? Pizzasütés funkció , kevés vizet aláöntve , vagy alsó felső sütés hőlégbefúvással?
Víz nem tudom miért kéne bele.
Hőégbefúvást válaszd
Egyértelműen hőlégbefúvás.
Nem tudom, van e olyan, hogy csak alsó + hőlégbefúvás, vagy csak magában hőlégbefúvás. Az lenne a legjobb.
Ha felső is van, a felső egyértelműen sokkal hamarabb meg fog sülni, ez 100%, erre figyelj!
"Ha felső is van, a felső egyértelműen"
...mármint ha felső sütés is van, akkor a felső pizza hamarabb meg fog sülni.
3 szinten sütve alapból túl közel van a felső fűtőszálhoz. töredéke idő alatt megpirul a teteje, mint a többinek.
Miért akarsz egyszerre 3-at betenni?
A pizzasütés legfontosabb szabálya, hogy a lehető legmagasabb hőfokon, rövid ideig (6 perc) süssük meg.
Köszönöm a válaszokat!
Nos a hőlégbefúvást választottuk 180 fokon ( 1 dl vízzel ) , nem volt szerencsés választás , elázott a tészta és nem is kelt meg , az egészet ki kellett dobni.
Legközelebb egy pizzát csinálok egyszerre , a 230 fokkal fogok próbálkozni.
Azóta újra sütöttem pizzát , a tapasztalatok :
1. Pizzasütés funkción 240 fokon 7 perc alatt lett ropogós a pizza
2. Alsó felső sütéssel 230 fokon 12-14 perc alatt lett kész , kevésbé lett ropogós mint a pizzasütés funkcióval
3. Hőlégbefúvással ( víz nélkül ) 250 fokon 9-10 perc alatt lett kész.
Legközelebb egyszerre három pizzát csinálok hőlégbefúvással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!