Hogy lehet finomra elkészíteni egy ilyen egyszerű ételt mint a túrós teszta?
Finom a sima fustoltszalonnatol lesz es a magasabb zsirtartalmu turo/tejfoltol. Persze a fozoviz sossaga is igencsak szerepet jatszik.
Nem kell felni a szalonna olvasztott zsírjától, ra kell lottyinteni rendesen.
Aki azt írta, hogy "és most jó éhes lettem", az a válasz oké!
Én azt írtam, hogy holnapra tervezem, és mínuszosba pontoznak le! Mi ebben a nem jó!
Annyian leírták már előttem, hogyan is csinálják, gyakorlatilag minimális eltérések vannak/lehetnek közöttük. Elrontani sem lehet!
De ha ez kell, leírom: a túrót-tejfölt kanállal, villával összetöröm, símára kavarom. A sós lében kifőzött tésztát átforgatom egy kevéske olajon/zsíron, megszórom egy kis sóval, majd rá a tejföllel elkavart túrót, összesütöm-melegítem a láng fölött a lábasban.
Én pörc nélkül eszem, a gyomrom nem bírja a sült szalonnát... de a családnak anno én is raktam rá.
Kérdező, hol ettél olyan túróstésztát, ami ízlett neked?
Kérdezd meg ott, hogy milyen alapanyagból csinálták.
Csatlakozom a bacont javasló olvtárshoz.
Ha nem szeretitek a szalonnát, akkor azt valamivel helyettesíteni lehet. Mindenképpen füstöltáruval. Lehet akár finom füstöltsonka is, vagy füstölt tarja megpirítva.
Vagy vega variációban a lidl-aldiban kapható pirított hagyma.
És igen, fontos, hogy ne 0,1%-os sovány túró, meg híg tejföl legyen benne, hanem ízletes teljes zsírtartalmú alapanyag.
A tésztáról való tudnivalókat meg már leírták előttem. :)
Először is, minimum 8 tojásos tészta kell hozzá + elég só a vízbe. Én egy teáskanál sót szoktam a vízbe tenni, az elég, pedig nagy edényben főzöm a tésztát. Plusz egy kis olajat is ajánlok bele, hogy ne tapadjon össze a tészta főzés közben. Ja, és nem árt folyamatosan keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára a tészta. EGyébként én lecsöpögtetés után is pici napraforgóolajat szoktam tenni rá, mert így tényleg nem száraz a tészta, amikor megkevered a tálban.
Túrót én a Sparban szoktam venni, a fél kilós Budgetest, mert az finom. Tejfölből az Olcsó és Finom a nyerő, vagy a vödrös, de abból is a 12%-os, ami nem túl zsíros. Hozzá szoktunk még pirítani apróra vágott baconszalonnát, aminek a zsírját is a tésztára csorgatjuk. Isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!