Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen íze lesz a zöldborsó...

Milyen íze lesz a zöldborsó főzeléknek, ha rántással csinálom? Hogyan kell finomra elkészíteni?

Figyelt kérdés
Én eddig csak tejjel habartat csináltam, de most nincs itthon tejem, és lusta vagyok elmenni a boltba.

2012. márc. 23. 14:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Én így szoktam csinálni:

Zöldborsót megfőzöd cukros sós vízben puhára.

Közben egy lábosban rántás csinálsz: 6 evőkanál lisztet megpirítasz,felengeded a zöldborsó levével és sima rántást csinálsz,majd az egészet felengeded utána kb 0.8-1 liter tejjel,cukorral sóval ízesíted, belerakod a puha zöldborsót és a petrezselymet és az egészet felforralod.

Ez családi recept rettentő finom:) Én rántott párizsival szoktam tálalni

2012. márc. 23. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én habarva nem is szeretem. Hagymát dinsztelek, arra dobom rá a zöldborsót, felöntöm kis vízzel, só-bors-petrezselyem megy rá, majd a végén paprikás rántással felengedem. Mindezt evés előtt meg is tejfölözöm. Isteni:-))
2012. márc. 23. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
azt nem írtam oda hogy miután beleöntöd a tejet megvárod míg besűrűsödik. kb 10 perc. utána a zöldborsó és a petrezselyem
2012. márc. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kvittagirl: nincs teje, ezért akarja csak rántással készíteni:-)
2012. márc. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Hu ezt én is kipróbálom!!!

Én igy csinálom a férjem csak igy szereti a tejes változattol irtózik.

Borsót megfőzöd puhára delikátos sós vizben raksz bele petrezsejmet is ha van otthon ha nincs ugy is jó.

csinálsz egy rántást pirospaprikásat beleteszed a megfőtt borsóhoz és ez is isteni finom...:-))

2012. márc. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Az elsőnek üzenem, hogy nincs itthon tejem.

A másodiknak, köszönöm a receptet.

2012. márc. 23. 15:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Habarni tejföllel is tudod, ha az van otthon. Ha habarással szoktad meg, lehet hogy a rántásos nem fog ízleni. Én például olyan zsírosnak érzem, hogy nem is bírom megenni..
2012. márc. 23. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

ma 15:10


Az enyém cseppet sem zsíros, hanem krémes állagú lesz. Egészen lágy íze van így a zöldborsónak.

2012. márc. 23. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom elkészíteni simán rántásosan, legfeljebb nem esszük meg. A tejfölöset inkább nem próbálnám ki. Valahogy nincs bizodalmam hozzá.
2012. márc. 23. 15:16
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha a rántásba teszel kis pirospaprikát még jobb az íze.
2012. márc. 23. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!