Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szerintetek a gyerekkori...

Szerintetek a gyerekkori barátomnak igaza volt, hogy visszaküldte a karbonárát, mert szerinte a karbopnárában nincs tejszin és nem csirkemell sonkával készül? Komolyan kérdezem, mert nagyon kellemetlen helyzetbe hozott! 33F

Figyelt kérdés
sok év után találkoztunk mivel hazakerült olaszból a vírus miatt és bementünk egy étterembe. Ő karbonárát kért és ki is hozták. én is szeretem, finom, tejszines, sonkás tészta. Der ő kiakadt és turkálni kezdett benne, majd visszavitette a pincérrel. Össze is vesztek, még a szakáccsal is, hogy ez nem karbonára szerinte.... namost, mentségére szóljon, az étlapon nem volt feltüntetve, hogy tejszín van benne, de engem ezzel kellemetlen helyzetbe hozott. Én ha nem is ízlik akkor is megeszem, nem problémázok. Az meg, hogy a szakácsot kioktatja, hogy hogyan is kell csinálni nonszensz és nagyon ciki volt!
2020. aug. 16. 19:56
1 2 3 4
 31/37 Kerdesekkel teli ***** válasza:
85%

De hat igaza volt, ha mar szakacsrol van szo, tudja mar, hogy hogyan is kell elkeszitebi az adott etelt, miket kell tartalmaznia, ha rendelnek egy tal halaszlet, es elem tennenek tegyuk fel huslevest, en ks szova tennem, ha mar en fizetem ki, hadd egyek mar azt amit szeretnek.

Megtanulta, ez a dolga, kovesse a receptet, es ne okoskodjon, hogy marpedig tejszinnel, meg sonkaval kell csinalni

Az okoskodas, lehet hogy engem is felduhitett volna, viszont az, hogy teged ez ennyire rosszul erintett, azt is megertem.

2020. aug. 16. 22:50
 32/37 anonim ***** válasza:
50%
Ez inkább emberek kategória, sajnos elég rosszul csinálta a dolgot, még ha nem azt kapta amit kért - mondjuk összetevőket illik tényleg eolvasni - akkor is lehet kultúráltan jelezni, hogy elnézést, nem pont erre gondoltam, esetleg megoldható lenne úgy elkészítve? nem hiszem, hog ebből vita lett volna.
2020. aug. 16. 22:53
 33/37 anonim ***** válasza:
27%

Sok a hülye, már megint!

#30 vagyok. Elárulom a lepontozóknak, hogy a legtöbb ételnek különböző variációi vannak, gondoljatok a túrós csuszára, a brassói aprópecsnyére, a rakott krumplira, a hortobágyi palacsintára, a székelykáposztára, a szecsuáni csirkére, a cézár salátára vagy akár a gulyáslevesre. Ha nem pont olyan, mint ahogy te elképzelted, az még nem elég alapos indok se a visszaküldésre, se a személyzet kioktatására, se a "fesztivál" megcsinálására, - amivel öncélúan játssza az agyát-.

Az "eredeti" carbonara pedig nem létezik. Rómában például jellemzően egy speciális juhsajttal szervírozzák, Olaszország más vidékein pedig inkább parmezánnal. És akkor mi van? Csináljak cirkuszt?

2020. aug. 16. 23:14
 34/37 anonim ***** válasza:
83%

Hat nem keszithetik igy a vilagon mindenhol, mert mi itthon is tejszin nelkul csinaljuk, szoval mar itt megdolt az allitasod xD

Es meg +1 amelle, hogy amit megrendelsz azt nem KELL kifizetned, dolgoztam etteremben, gyakorlatilag akarmilyen indokkal visszakuldhettek a kajat, annak visszaadtuk az arat, mondjuk amig en ott dolgoztam csak egy ilyen volt, az illeto szerint nyers maradt a hus, nem kellett neki. Mindannyian megkostoltuk, egy ugyanolyan volt, mint mindig, nem volt nyers. Ettol fuggetlenul visszaadtuk az arat, nem alltunk le veszekedni a vendeggel.

2020. aug. 17. 04:49
 35/37 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk erre az lett volna a kézenfekvő megoldás, hogy ha az étlapon nincsen feltüntetve, akkor megkérdi a felszolgálót, mikor rendeletek, hogy ebben az étteremben miként is készítik és ha az nem fogára való, választ valami mást. Lehet bőven itthon is "rendes" carbonarat kapni, az én testvérem is nagyon szereti, de kizárólag a tojásos verziót, így ha arra vágyik és nem szerepel az étlapon mit tartalmaz, megkérdi. Sznobozni azért nem kell és attól még, mert épp Olaszországban él, nyilván lakott itthon is épp eleget, hogy tudja, nálunk bizony sokminden nem úgy készül, ahogy az redeti, amivel semmi gond nincs, azért van az emeberenk szája, hogy ne csak egyen vele, hanem kérdezzen is, ha kell. Én sem enném meg a tajszínes verziót, mondjuk étteremben eleve nem rendelek egy otthon is 10 perc alatt (tésztafőzéssel együtt) elkészíthető ételt, de az már az én heppem, nyilván mindenki azt és ott eszik, ahol akar. Nálunk nincs benne más, mint szalonna, tojás, tészta és a főzővizéből a végén, só, bors, parmezán, de mondom, ez a mi házi változatunk, én elfogadom, ha valaki másképp szereti, bár ez közelebb áll az eredetihez, mint a tejszínes, az tuti.
2020. aug. 17. 10:11
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Ú de megkívántam a carbonara-t :D
2020. okt. 2. 17:10
 37/37 anonim ***** válasza:
55%
Valahol igaza volt, mert olaszországban megtanulta mi van és mi nincs a carbonara-ban, de szerintem el kéne fogadnia, hogy mindent, mindenhol máshogy csinálnak. Főleg ha két külön ország.
2020. dec. 29. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!