Szerintetek a gyerekkori barátomnak igaza volt, hogy visszaküldte a karbonárát, mert szerinte a karbopnárában nincs tejszin és nem csirkemell sonkával készül? Komolyan kérdezem, mert nagyon kellemetlen helyzetbe hozott! 33F
Külön kell választani a kettőt. Szerintem.
Mármint azt, hogy igaza volt az étel kapcsán, meg azt, hogy ezt hogy adta elő.
Tény, hogy alapvetően igaza volt, végülis valóban nem kell bele, bár az is tény, hogy Magyarországon még mindig saccra kb az esetek 2/3-ában tejszínesen, sonkával, vagy császárszalonnával készítik.
Én pl szakács vagyok, viszonylag kivételes helyzetben vagyok olyan szempontból, hogy aránylag azt főzök amit akarok.
Nekem is mondták már, hogy csináljak néha Carbonarat, de nem csinálok, mert eladhatatlan, kutyának nem kell az eredeti.
A tejszínest valószínűleg jobban megennék, de nem a 90-es éveket írjuk, hogy ez szakmailag beleférjen, szerintem ez már manapság ciki.
Viszont egy szakács csak alkalmazott, és legtöbb helyen nincs ebbe beleszólása, ha azt mondják tejszínesen főzze, mert az az eladható, akkor úgy főzi, mert azért kapja a fizetését, nem a saját éttermünkben dolgozunk, szóval ez így működik. Aki a fizetést adja, az diktál.
Viszont ha a barátod ennyire kifogásolta ezt, elő lehet ezt adni normálisan is!
Elnézést kér, nem erre gondolt, köszöni szépen, nem kéri.
Ha esetleg megkérdezik mi a probléma, elmondja, hogy elfelejtette, hogy Magyarországon ez a "változat" a gyakoribb, ő autentikusabbra gondolt.
Nincs ezzel semmi gond, nem evett bele, illedelmesen vissza lehet küldeni, mindenféle balhé nélkül.
Nyilván, ha kioktató, lekezelő módon kezeli a személyzetet, akkor viszonzásképpen se várhat mást, csak balhét. A "vendégnek mindig igaza van" megoldásban a felszolgálók nagyon profik, ha szakácsból véletlenül belefut egy olyan bunkóba mint ő maga, simán szájba veri, erre azért nem árt odafigyelni. :)
abban hibázott, hogy Magyarországon rendlet carbonarat.
Az a tejszínes moslék amit itt adnak, tényleg maximum kárbonárának nevezhető.
11-es vagyok.
Itt a személyzet hibázott!
Még ha nem lett volna egyértelmű kinek is van igaza, (mondjuk egy komplikáltabb esetben)
egy vendég bármikor visszaküldheti az ételt, ha csalódott, és nem ette meg mondjuk a nagyját, csak beleevett 1-2 falatot.
És ebben az esetben óriási hiba kiszámlázni!
Nem csak jogilag, szakmailag is elfogadhatatlan!
"Ha kirendelsz valamit, akkor azt ki KELL fizetni"
Hát, nem... ez nálunk sem volt így soha. Ha a vendégnek valami nem tetszik, főleg azért, mert mi, mint személyzet elcsesztünk valamit, akkor viszünk ki neki másikat, és amit elcsesztünk, azt nem kell kifizetnie a vendégnek. Márpedig amit kivittek, az nem carbonara volt, amit a haverod rendelt.
Mutass egy szakmát, ahol az elrontott árut/szolgáltatást ki kell fizetni vagy nem lehet kicseréltetni csak azért, mert sokat dolgoztak vele emberek!
Hát, nekem meg ez a szakmám, tudom miről beszélek, szóval értékelem a véleményed, de túl sokat nem jelent.
Ez pont olyan, mint ha rendelnél valamit a neten, kihozzák, és valami rejtett hibája, vagy nem tetsző paramétere , átvétel után derül ki.
Azzal is sokat dolgoztak, saját magához képest az is jó, de neked valamiért csalódás, használhatatlan.
Ezért van lehetőséged rá, hogy ha nem használtad, nincs baja, akkor visszaküldd.
Akkor ezzel az erővel madártejet is vihettek volna neki, az is finom, azzal is dolgozni kell... csak hát nem azt kérte.
Ki nem xarja le, hogy mennyit dolgozott vele, ha egy moslék a végeredmény!
Magyarországon nem csak carbonarat nem tudnak főzni, de semmit sem.
Ezért nem járunk étterembe. Gy laza hétvégi ebédet jobb minőségben készítünk el itthon, mint bármelyik étterem a környéken.
Mi is voltunk pár helyen. Szinte mindig csalódás volt, legalább az egyikünk étele volt kritikán aluli.
Pont azért ilyenek, mert a sok birka képes bármilyen moslékot csendben megenni és ki is fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!