Kínai éttermekben/gyorsbüfékben milyen pácot használnak csirkemellhez?
És mégis honnan veszed, hogy ott bármit is , főleg csirkés ételt többször újra melegítenének?
Ismerek, (elég jól, belülről) 1-2 kínai helyet, de ilyet még nem igazán tapasztaltam.
Ezek az ételek nagyon gyorsan elkészülnek, teljesen értelmetlen olyan mennyiséget csinálni, hogy több napra legyen, és mindig melegíteni kelljen.
A zöldségek se bírnák olyan jól.
Negyedóra alatt kész van egy ilyen étel, inkább csinálnak egy nap 2-szer.
Amúgy is gyorsan romlik, nem érdekük, hogy rájuk romoljon.
Egyébként van amit beforgatnak szójába, de ez ebből a szempontból nem fontos.
Jah,én úgy értettem,hogy amit megveszel te magadnak otthon megmelegíted többször is.
Amúgy 2-esnek igaza van kipörgetik hamar nem melegítgetnek,csak max sz@rabb helyeken ilyeb emeletes ház aljában lévőkben.
Ahol mi szoktunk enni ott ismerjük a tulajt,plusz olyan csinálja,hogy több helye is van és kertesházból csinált éttermet.
Szójaszósz.
Meg étkezési keményítőt használnak.
A félreértések elkerülése végett utólag is:
Én magam melegítem újra a kínai éttermes kaját, mert bármilyen meglepő mire hazaérek vele: kihűl!
A másik dolog, amit otthon csinálok kínai kaja ahhoz keményítő, szójaszósz, víz keveréke megy a csirkére mint pác, de mivel nem mindig eszem meg az egészet, később hűtőből elővéve majd újramelegítve a húsnak érezhető utóíze van. Ezt akarom kideríteni hogy mi kerül rá még. Lehetséges hogy különleges pácuk van, mert van 1 nagyon vékony réteg a csirkehúson, ami lehet csak a keményítő, de lehet osztrigaszószt/halszószt vagy vmilyen szószt is kevernek a páchoz.
Akkor jól értettem :)
Ha pesti vagy tudok mondani egy kínait ahol a tulaj tényleg nagyon jól beszél magyarul,és biztos segít neked.
Hűű úgy lennék most budapesti! :)
Úgy tűnik ez megválaszolatlan rejtély marad, sajnos errefelé hiába értenek magyarul, mikor kérdezek tőlük valamit egyből jön az értetlenkedés.
Nem ígérem,de(biztos,hogy nem idén)ha majd eszembe jut megkérdezem neked.
Amúgy meg,Boldog Karácsonyt :)
Azért nagyon de nagyon hálás lennék! :)
Köszönöm! Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!