Tudnátok nagyon finom receptet csirkemellhez?
Pont tegnap próbáltam egy új egyszerű, de isteni receptet.
Nagy pohár tejfölhöz keverünk pici tejet, olajat, mustárt, ételízesítőt (vagy aki nem szereti csak sima sót) és rengeteg péppé zúzott fokhagymát.
Ebbe a masszába tesszük a csirkemellet és fóliával lefedett tepsiben megsütjük.
Ha kész, levesszük a fóliát, reszelt sajtot szórunk a tetejére és visszatesszük a sütőbe amíg meg nem olvad.
Fenomenális az íze!!!
Köretként krumplit készítettem.
Vízben kifőztem, majd rozmaringos olajban felkarikázva átpirítottam.
Úgy is lehet készíteni, hogy ezt is tepsiben sütjük rozmaringos olajjal átlocsolva, de nekem az első variáció egyszerűbb volt.
fokhagymás tejföllel kend be a szeleteket, tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a bacont , fóliázd le és süsd kb 30 percig. utána fólia nélkül a bacon pirulásáig.ha van , reszelt sajt is mehetne rá.
egyéb fűszereket is használhatsz a húshoz, majoranna, bazsalikom és persze bors.
ha szereted a hagymát a szalonna alá hagymakarikákat is tehetsz, finom édeskés, ha megsül.
09:12-es.
Nem akarsz küldeni nekem?:DDD
Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!