Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok nagyon finom receptet...

Tudnátok nagyon finom receptet csirkemellhez?

Figyelt kérdés
rizst semmiképp nem szeretnék hozzá! van sajt, bacon, fokhagyma, sima hagyma, tejföl...
2012. aug. 10. 09:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebből így lehetne: A csirkemellet és a rátekert bacont a hagymával és a ráreszelt fokhagymával nyárson megsütni és tejfölbe mártani.
2012. aug. 10. 09:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Pont tegnap próbáltam egy új egyszerű, de isteni receptet.

Nagy pohár tejfölhöz keverünk pici tejet, olajat, mustárt, ételízesítőt (vagy aki nem szereti csak sima sót) és rengeteg péppé zúzott fokhagymát.

Ebbe a masszába tesszük a csirkemellet és fóliával lefedett tepsiben megsütjük.

Ha kész, levesszük a fóliát, reszelt sajtot szórunk a tetejére és visszatesszük a sütőbe amíg meg nem olvad.

Fenomenális az íze!!!

Köretként krumplit készítettem.

Vízben kifőztem, majd rozmaringos olajban felkarikázva átpirítottam.

Úgy is lehet készíteni, hogy ezt is tepsiben sütjük rozmaringos olajjal átlocsolva, de nekem az első variáció egyszerűbb volt.

2012. aug. 10. 09:12
 3/9 A kérdező kommentje:
hm, ez nagyon jól hangzik!:)
2012. aug. 10. 09:15
 4/9 anonim ***** válasza:

fokhagymás tejföllel kend be a szeleteket, tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a bacont , fóliázd le és süsd kb 30 percig. utána fólia nélkül a bacon pirulásáig.ha van , reszelt sajt is mehetne rá.

egyéb fűszereket is használhatsz a húshoz, majoranna, bazsalikom és persze bors.

ha szereted a hagymát a szalonna alá hagymakarikákat is tehetsz, finom édeskés, ha megsül.

2012. aug. 10. 09:16
 5/9 anonim ***** válasza:

09:12-es.

Nem akarsz küldeni nekem?:DDD

2012. aug. 10. 09:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerinted maradt belőle??? :DDDD
2012. aug. 10. 09:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A bacont és a csirkemellet csíkokra vágom,és megpirítom a felkockázott hagymákkal,amikor készre puhult a hús,a tejfölt egy pici liszttel összekeverem és behabarom vele...a tetejére meg rá lehet reszelni a sajtot,én főtt petrezselymes,vagy sült krumplival szoktam tálalni.
2012. aug. 10. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

2012. aug. 12. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt az őzgerinceset,kóstoltam már és isteni finom....legközelebb már én is elfogom készíteni...:))
2012. aug. 13. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!