Fasírtot ill. csirkemellet oldalanként hány percig kell sütni pár csepp olajon teflonban? Ex-vegaként most kezdtem hússal főzni. Sütőben már megy, de soká tart. Csirkemellhez van valakinek finom pác-receptje? Mennyi ideig kell benne itatódni hagyni?
a fasírtot akkor ezután is süsd sütőben, sütőpapíron, ptt lehet 1-1 csepp olajjal a tetején, de sermenyőben csak bő zsiradékban lehet kisütni.
a csirkemellnek elég kb 4-5 perc oldalanként, de , ha csíkokra vágod és úgy sütöd-párolod, még hamarabb megvan.
finom pác a kecsap-mustár-kis méz-fokhagyma préselve, plusz a kedvenc fűszereid és egy cseppnyi olaj.
1-2 óra is elég pl a csikrmellnek. más vastagabb, vagy csontos húsoknak jót tesz, ha egész éjjel a pácban állnak. vöröshagymát is lehet közé karikázni,a hogy lerakjuk a bekent húsokat.
Fasírtot nem lehet pár csepp olajban sütni, mert nem sül át, bő olajban kell és takarék lángon legalább 10-10 perc mindkét oldalán, vagy sütőben, de ott hosszadalmasabb.
Csirkemellet kis vajban szoktam sütni teflonban, egyik felét míg ki nem fehéredik, majd megfordítom és fedő alatt a másik felét még 1-2 percig, ez gyorsan átsül, finomabb ha előtte tejben ázott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!