Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szerintetek a gyerekkori...

Szerintetek a gyerekkori barátomnak igaza volt, hogy visszaküldte a karbonárát, mert szerinte a karbopnárában nincs tejszin és nem csirkemell sonkával készül? Komolyan kérdezem, mert nagyon kellemetlen helyzetbe hozott! 33F

Figyelt kérdés
sok év után találkoztunk mivel hazakerült olaszból a vírus miatt és bementünk egy étterembe. Ő karbonárát kért és ki is hozták. én is szeretem, finom, tejszines, sonkás tészta. Der ő kiakadt és turkálni kezdett benne, majd visszavitette a pincérrel. Össze is vesztek, még a szakáccsal is, hogy ez nem karbonára szerinte.... namost, mentségére szóljon, az étlapon nem volt feltüntetve, hogy tejszín van benne, de engem ezzel kellemetlen helyzetbe hozott. Én ha nem is ízlik akkor is megeszem, nem problémázok. Az meg, hogy a szakácsot kioktatja, hogy hogyan is kell csinálni nonszensz és nagyon ciki volt!
2020. aug. 16. 19:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
95%

A másik meg az, hogy ha még egy szakácsot a körülmények bele is kényszerítik abba, hogy bizonyos ételeket (nevezzük így) "helyi igények szerint" készítsen, attól még ha van egy étlap, vannak rajta standard klasszikus ételek, minimum elvárás lenne, hogy legalább 1-2 gondolatot tudjon róla, honnan jött az az étel, kiféle miféle, miről is szót tulajdonképpen...

Egy hangyányi szakmai alázat!

És ha jön egy vendég, aki tudja mit eszik, akkor nem bele kell állni a vitába, hanem kussolni kéne mint szar a fűben, hogy nap mint nap egy legendás étellel dolgozik, de 2-t nem bírt még kattintani , hogy tisztába legyen vele, hogy mi az.

2020. aug. 16. 21:35
 22/37 anonim ***** válasza:
59%
Az étellel alapvetően nem volt baj, Magyarországon erre kell számítani ha carbonarát kérsz. Ettől még persze a vendég visszaküldheti az ételt, ha akarja, mert nem erre számított. Más kérdés persze, hogy ezt milyen hangnemben teszi meg. Még ha igaza is lenne, akkor sem tartom megfelelőnek a szakács kioktatását. De ezzel együtt valóban a személyzet hibázott, az ételt vissza kellett volna kérniük, és természetesen ilyenkor nem lett volna szabad kiszámlázni.
2020. aug. 16. 21:41
 23/37 anonim ***** válasza:
89%
Itt a pincér meg a szakács volt egy őstahó, hogy nekiálltak még kimagyarázni a tévedésüket. Egy szakácsnak alap dolog lenne tudnia, hogy milyen az eredeti carbonara, még akkor is, ha itthon az itteni ízlésnek megfelelően készíti.
2020. aug. 16. 21:43
 24/37 anonim ***** válasza:
92%

21-es vagyok.

És hangsúlyozom, ezt szakácsként mondom! Szóval ez nem valami nagyképű pattogás, ez egy reális elvárás.

Ez olyan, mint ha Olaszországban egy étteremben marha pörköltöt árulnának, kivinnék neked, és mondjuk lenne benne articsóka. Mert ott úgy szeretik az emberek.

Az rendben van, úgy szeretik, de te meg nem úgy szereted, ezért egyrészt simán visszaküldheted, másrészt attól, hogy ott úgy szeretik az emberek, annak az olasz szakácsnak, aki olaszként bevállalta, hogy magyar pörköltöt főz, illendő tudnia, hogy eredetileg nincs benne articsóka, ezért ha egy vendég ezt szóváteszi, maximum elfogadni tudja a kritikát, és nem megmagyarázni , hogy ő mindent is jobban tud.

2020. aug. 16. 21:46
 25/37 A kérdező kommentje:
endben, de ez nem ilyen egyszerü, mivel a világon MINDENHOL így készítik. oké, lehet pont olaszországban nem, de akkor sem külök vissza ételt amit kirendeltem, mert illetlenség.
2020. aug. 16. 22:05
 26/37 anonim ***** válasza:
95%
Nincs igazad ebben, kérdező. Az ételeket visszaküldeni ilyen esetben normális, azt mondtad hogy nem voltak rajta konkrétan az étlapon az összetevők. Tehát hozhattak volna neki egy bolognai spagettit, azt is ette volna meg? Egy étterem fel kell, hogy készüljön az ilyen esetekre.
2020. aug. 16. 22:18
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a legtöbb helyen a világon tejszín nélkül készítik.

Egyébként nekem nem lenne gondom azzal, ha a "magyar ízlésnek" megfelelően főznék, de akkor nem kell carbonara-nak nevezni, hanem csirkés, tejszínes tésztának.

2020. aug. 16. 22:20
 28/37 anonim ***** válasza:
94%
akkor neked ki lehet vinni akármilyen kaját, mert illetlenségnek tartanád visszaküldeni? erre még szakácsként is csak azt tudom mondani, hogy balfék vagy... pedig én is sokat dolgozok a kajákkal, azzal is amit visszaküldenek.
2020. aug. 16. 22:23
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazad. A carbonara nem az, amit itthon annak főznek (igazán adhatnának neki valami magyar nevet) és ha valaki azt rendel, kap egy tejszínes tésztát és utána kultúráltan jelzi, hogy ez nem az, vissza szeretné küldeni, akkor a pincér bocsánatot kér, megkérdezi, hogy hozhat-e helyette esetleg valamit és elviszi a kaját. Akkor is, ha esetleg nincs igaza a vendégnek. Nem pedig suttyó módon még vitát is generál.
2020. aug. 16. 22:23
 30/37 anonim ***** válasza:
11%
A barátodról elmondhatjuk, hogy tudatlan, nagyképű, kellemetlen fráter, aki szereti játszani az agyát! Ettől még lehet a barátod.
2020. aug. 16. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!