Szerintetek a gyerekkori barátomnak igaza volt, hogy visszaküldte a karbonárát, mert szerinte a karbopnárában nincs tejszin és nem csirkemell sonkával készül? Komolyan kérdezem, mert nagyon kellemetlen helyzetbe hozott! 33F
A másik meg az, hogy ha még egy szakácsot a körülmények bele is kényszerítik abba, hogy bizonyos ételeket (nevezzük így) "helyi igények szerint" készítsen, attól még ha van egy étlap, vannak rajta standard klasszikus ételek, minimum elvárás lenne, hogy legalább 1-2 gondolatot tudjon róla, honnan jött az az étel, kiféle miféle, miről is szót tulajdonképpen...
Egy hangyányi szakmai alázat!
És ha jön egy vendég, aki tudja mit eszik, akkor nem bele kell állni a vitába, hanem kussolni kéne mint szar a fűben, hogy nap mint nap egy legendás étellel dolgozik, de 2-t nem bírt még kattintani , hogy tisztába legyen vele, hogy mi az.
21-es vagyok.
És hangsúlyozom, ezt szakácsként mondom! Szóval ez nem valami nagyképű pattogás, ez egy reális elvárás.
Ez olyan, mint ha Olaszországban egy étteremben marha pörköltöt árulnának, kivinnék neked, és mondjuk lenne benne articsóka. Mert ott úgy szeretik az emberek.
Az rendben van, úgy szeretik, de te meg nem úgy szereted, ezért egyrészt simán visszaküldheted, másrészt attól, hogy ott úgy szeretik az emberek, annak az olasz szakácsnak, aki olaszként bevállalta, hogy magyar pörköltöt főz, illendő tudnia, hogy eredetileg nincs benne articsóka, ezért ha egy vendég ezt szóváteszi, maximum elfogadni tudja a kritikát, és nem megmagyarázni , hogy ő mindent is jobban tud.
Nem, a legtöbb helyen a világon tejszín nélkül készítik.
Egyébként nekem nem lenne gondom azzal, ha a "magyar ízlésnek" megfelelően főznék, de akkor nem kell carbonara-nak nevezni, hanem csirkés, tejszínes tésztának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!