Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen indiai fogást ajánlatok?

Milyen indiai fogást ajánlatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan indiai ételre (főfogásra) kérnék ötleteket, amiket nem túl nehéz elkészíteni (még nem főztem indiai ételt). Lehetőleg csirkemellből készüljön és természetesen nagyon finom. Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. szept. 24. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tandoori csirke, vöröslencse dhal, menta csatni, basmati rizs
2017. szept. 24. 20:39
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
HU709HU709&oq=ndiai+étel+csirkéből&aqs=chrome.1.69i57j0.21823j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
2017. szept. 24. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2017. szept. 24. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

A tandoori csirkét nem ajánlom, hacsak nem csücsül otthon a kamra egyik sarkában egy tandoor, úgysem lesz "olyan" :P

A személyes tapasztalatom az, hogy azok a receptek, amelyekkel eddig találkoztam rémesen egyszerűek (állítsd össze, hagyd főni), a legnagyobb bonyodalmat a fűszerek beszerzése okozza.

Azt ne felejtsd el, hogy India egy kontinensnyi méretű ország, a különböző tájegységeknek megvan a maguk jellemző konyhája (ami nem merül ki abban, hogy Debrecenben "fehéren" eszik a krumplis tésztát Pécsen meg paprikásan :P). Amit "indiai" konyha néven ismerünk az leginkább pandzsábi / észak-indiai ;)

Ha valami olyat akarsz készíteni, amit étteremben is ennél, akkor ajánlom a Murgh Makhani (ez a vajas csirke). Ha valamit, ami háziasabb, akkor keress egy chicken biryani receptet (gyakorlatilag rizses hús).

Vagy, ha nem bánod, hogy kimarad a hús, turkálj ezen az oldalon: [link] Én nagyon szeretek mindenféle dahlt, chana masala-t, aloo matart, meg szinte bármit, amiben paneer van (amennyiben hozzá tudok jutni).

2017. szept. 25. 08:59
 5/7 Mansour ***** válasza:
100%

Kezdőnek mindenképpen ezt:

[link]

Én tejszín helyett kókusztejet szoktam beletenni (konzervben kapható, vagy kókuszreszelék leforrázásával és kinyomkodásával készíthető).

2017. szept. 25. 16:41
 6/7 Mansour ***** válasza:
100%
Előző vagyok, bocs, de nem kell 1 órát főzni, 30-40 perc bőven elég. És én átpaszírozni sem szoktam, de ez már ízlés dolga...
2017. szept. 25. 16:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítőkész válaszokat!

Az ötödik válaszoló által küldött linken található receptet elkészítettem (csirkemellel). Rendkívül ízletes volt, a naan különösen ízlett!

2017. szept. 25. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!