Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kellene éttermi szép...

Hogy kellene éttermi szép tükörtojást sütni?

Figyelt kérdés

Nem teljesen értem hogyan készítik az éttermekben.


Kérlek mellőzzétek a haszontalan hozzászólásokat, a kérdésem tehát nem a sima tükörtojás sütés, hanem az, hogy hogyan nézzen ki úgy, hogy a fehér része sima marad tehát nem keletkeznek benne kráterek, a sárgája pedig nem kő kemény, hanem félig lágy és mindemellett az alja ehető , nincs leégve, nem lesz rajta az a műanyag hatású "túlsütött" hártya.


NEM VAGYOK KEZDŐ a konyhában, de nekem eddig csak úgy sikerült az alja odaégetése nélkül, ha fedőt raktam rá, de akkor tök csúnya lesz a teteje, teli kráterrel, meg különben is visszahullik rá a vízpára.


Ha nem fedem le, akkor meg az istennek sem akar a teteje megsülni.


Kiemelném, hogy fordítani nem, akarom, mert az már nem esztétikus a tálhoz, amit tervezek.


És szeretném nem az átlátszó nyers tojást enni, úgy hogy csak az alja sült meg.



2019. márc. 8. 16:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!


Édesanyám, többek között ezt sem tudta soha megcsinálni,mint oly sok mást a konyhában, így az internetről kell tanulnom, mert ő maga sem tudta, vagy szimplán nem érdekelte, de én mindig csak azt láttam, hogy jó forrón beleüti, fordítja jobbra-balra, kész, 1 perc volt. Ez így gagyi.


Igen, egyik "félelmem" ez volt, hogy biztos rostlapon készítik,nyilván ott jobb a hőeloszlás, mint az én gázlángom és egy sima bolti "vékony" serpenyő. Ezért olyan különleges és egyenletes az alja, hát sebaj, jó nekik, hogy van nekik! :) Talán beszerzem azt az öntöttvas spéci terméket, jó ötletnek tartom! De a Tefal-nak különben van egy nagyon vastag nagyon drága palacsinta sütője, talán az is hasonlóan jó lehet. Vagy a lángelosztó fém lyukacsos lap, mondjuk azt is ki kéne próbálni.


A másik, hogy locsolgatni próbálom majd az olajat rá, ezt így még nem próbáltam, de teljesen igaz!


Az nekem teljesen új, hogy a vajtól fehér marad az alja, nagyon jó, ha ez igaz, mindenképp kipróbálom! És az nagyszerű ötlet, hogy magát a vajat sózni!


Köszi mindenkinek, nagyon hasznos volt!

2019. márc. 9. 10:18
 12/18 anonim válasza:
64%

Hát igen, az én anyukám se tudott főzni :D.


Beleütötte a forró ZSÍRBA, egy pár másodperc múlva megfordította a forró lángon és jó us volt. Konkrétan lehülyézett, hogy miért nem így készítem. De amúgy ilyen kaja sosem volt, csak kocsonya, csülkös bab, gulyás, meg még valami hasonló kaják, pörkölt, aztán ordíbált ha nem akaratad megenni.


Igen, a vaj nagyon jó, hófehér lesz, de a titka, hogy takarékon sütöd.

2019. márc. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam teljesen egyszerűen, olaj spray-vel kevés fújás, először a lehető legalacsonyabb lángon, hidegről indulva és kb. 10 percig tart, de megéri! A vége felé egy nagyon lapos szilikon spatulával a széle alá tudtam nyúlni, és utána az egész alját elértem, így el tudtam mozdítani a helyéről is, esélye nem volt leégni.

Már így is nagyszerű lett.

Hiába, a konyhában nincs olyan, hogy "elkapkodunk valamit". Minden értelmes normális művelet, időigényes.

2019. márc. 9. 10:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Szakács vagyok, mi rostlapon 70°c on sütjúk. Kevés olajon.
2019. márc. 11. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi, a 70 fok az sokat elárul!! Nem semmi, hát akkor van mit javítanom a technikán. Tehát rárakom a gázlángra a hőelosztót, amin alig vannak lyukak, azt egyébként is étel melegen tartására szoktam használni. És akkor az jó lesz nekem, azzal biztos nem melegszik túl a teflonos serpenyőm és egyenletes is lesz. Különben meg nem hiszem, hogy jó a láng eleve. Hogyan is lenne jó, mikor egy rohadt forró láng közvetlen forrósítja ezeket az amúgy is vékony serpenyőket. Ha kicsire veszem, akkor meg csak a közepén egy 4 cm-es kört melegít, a többi meg ki tudja hány fokos.
2019. márc. 12. 15:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Otthoni konyhába akkor viszont hogyan lehet imitálni ezt a rostlapot? Mi a neve, ha van ilyen készülék, és hol lehet venni esetleg?
2019. márc. 12. 15:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Teflon, tefal edények, serpenyők tökéletesek. Nem ragad le bennük az étel.

Pici olaj, tedd rá alacsony/takarék gázon a serpenyőt, várj míg érzed a kezedet felé téve a meleget. Rá a tojás. És picit kanállal a meleg olajat időnként csurgasd rá a serpenyőből.

1. Nem ég oda.

2. A teteje is megsül.


Szakács

2019. márc. 12. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

Többszöri próbálkozás után a tojás szép, mindent jól csinálok, de amúgy a teteje egyáltalán nem akar már átmelegedni és megsülni (fordítás nélkül, fedő nélkül, és olaj locsolgatás nélkül).

Extra sok időt kivártam, de tetején még mindig marad egy átlátszó nyers réteg, úgy viszont nem vagyok képes megenni, akármilyen szép is, nyilván szakácskönyvekben, meg sok más helyen is így van lefényképezve, hiszen így szép.


De ehetőség szempontból muszáj nyilván fehérnek lenni a tetejének is így mindenképpen olajat fogok locsolgatni rá.

Vagy letakarom egy fém tésztaszűrővel, vagy alufólia kilyukasztva pár helyen, hogy mégis legyen rajta takarás, de ki tudjon szökni a gőz és ne csepegjen vissza rá a víz.


De tapasztalatom szerint önmagában minden mozgatás és minden nélkül, soha az életben nem melegszik át a felső rétege és képtelen megsülni.


Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat ! :)

2019. márc. 20. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!