Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet tökéletes tojásrá...

Hogyan lehet tökéletes tojásrántottát, tükörtojást készíteni?

Figyelt kérdés

Mindig is sokat szívtam vele.

Először anyám mondta, hogy melegítsem jól fel az olajat.

Nagyon sokszor így csináltam, mindig csupa olaj lett minden (teflonos serpenyőt használtam). Utána rájöttem, hogyha lassan készítem el, nem lesz minden olajos, és nem is ragad le.

Azután ezzel eldicsekedtem anyámnak, és mondta, hogy milyen hülye vagyok, serpenyőben kell a tükörtojást, a rántottát pedig edényben kell készíteni, természetesen az olaj hőmérséklete legyen gyulladáspont körüli.

Ezt is kipróbáltam, edényben csináltam rántottát. Azt értem el a forró olajjal, hogy amikor beleöntöttem a tojást, minden csupa olaj lett, sikálhattam le az egész főzőlapot, és a kezemet is jól megégette a forró olaj.

Ezek után már beigazolódott a gyanúm, anyám a sütés-főzésben is inkompetens, nem mintha én nem lennék az. Tőletek várnék tanácsokat.


2017. febr. 21. 17:11
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Persze az is lehet, hogy csak szórakozik velem, és amúgy fontos félinformációkat elhallgat.
2017. febr. 21. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

[link]


[link]



Igen képes voltam neked ezt kikeresni 2000ft lesz

2017. febr. 21. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
53%

Hát kábé ahány ház annyi szokás, de neten magasra értékelt receptekkel, valamilyen receptes oldalon, nem nyúlhatsz nagyon mellé.

Én nem olajon, hanem vajon csinálom, pontosabban Rámával. És csak egy nagyon kicsi kell az aljára, ne álljon, tocsogjon benne a rántotta.

Van aki előtte összeveri, van aki csak a serpenyőben, stb, ez rajtad múlik.

Én kerámia serpenyőben csinálom a a rántottát és a tükörtojást is. Ezen is sok múlik, a serpenyőn, hogy odaragad e vagy sem.

Persze nem vagyok egy konyhatündér, de ezt nem szoktam elrontani. :D

2017. febr. 21. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
83%
A tükörtojáshoz pici olajat raksz a teflonba, és nem gyújtod be alatta a gázt. Beleütöd a tojást és csak utána gyújtod meg alatta a gázt. Így szép egyenletesen fog megsülni, és nem fog leragadni :)
2017. febr. 21. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk teflon serpenyőbe teljesen felesleges az olaj.... Mitől ragadna benne amúgy le tapadasmentes bevonaton?
2017. febr. 21. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

A "minden csupa olaj lett" azt jelenti, hogy a forró olaj szanaszét spriccelt, amikor beleöntötted a tojást?

Erre van pár megoldás. 1. Nem hevíted túl az olajat. 2. Nem teszel túl sok olajat a serpenyőbe, épp hogy csak kikened vele. 3. Egy hirtelen mozdulattal beleborítod az összes felvert tojást az olajba, ami rögtön lehűti, és nem fog (annyira) spriccelni. 4. Az előbbi három variációja. 5. Beletörődsz, hogy spriccel az olaj, és a sütés befejeztével letakarítod a tűzhelyet.

2017. febr. 22. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Jó minőségű teflonserpenyő, pár csepp olaj, vagy egy késhegynyi vaj, és ne melegítsd túl a zsiradékot. Miután beletetted a serpenyőbe, pár másodperc után már ütheted is rá a tojást. Én mindig így csinálom, előfordul, hogy néha minimálisan fröcsög, de legtöbbször gond nélkül megsül.
2017. febr. 23. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam hogy egy pici olaj, alágyújtok és egy csepp tojásfehérjét vagy felvert tojást beleteszek, ha kezd ilyen szörcsögő hangot adni mehet is bele.
2017. febr. 23. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Laylah ***** válasza:

Teflon serpenyőbe én nem is teszek alá zsiradékot. Mármint, csak a rántottáról tudok nyilatkozni, a tükörtojást nem szeretem. Szóval nálam a rántotta:

- beleütöm a tojásokat a serpenyőbe, összekavarom, mialatt a tűzhely felmelegíti a serpenyőt

- fűszerezem (én eleinte simán csak sóztam, de egy ideje vegetát, borsot és paprikát teszek bele inkább)

- és kavargatva sütöm, amíg megfelelő állagú nem lesz (ez is ízlés kérdése, én pl. szárazra sütve szeretem, a család többi tagja meg kicsit folyósan).


Nem nagy kunszt. :)

2017. febr. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"a rántottát pedig edényben kell készíteni, természetesen az olaj hőmérséklete legyen gyulladáspont körüli. " anyád szerintem véletlenül a lángos receptjét mondta mert így életemben nem láttam embert rántottát sütni.

A gyulladásközeli olajban meg kb a közepe szenesre ég amíg belül még nyers.

2017. febr. 24. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!