Hogyan lehet tökéletes tojásrántottát, tükörtojást készíteni?
Mindig is sokat szívtam vele.
Először anyám mondta, hogy melegítsem jól fel az olajat.
Nagyon sokszor így csináltam, mindig csupa olaj lett minden (teflonos serpenyőt használtam). Utána rájöttem, hogyha lassan készítem el, nem lesz minden olajos, és nem is ragad le.
Azután ezzel eldicsekedtem anyámnak, és mondta, hogy milyen hülye vagyok, serpenyőben kell a tükörtojást, a rántottát pedig edényben kell készíteni, természetesen az olaj hőmérséklete legyen gyulladáspont körüli.
Ezt is kipróbáltam, edényben csináltam rántottát. Azt értem el a forró olajjal, hogy amikor beleöntöttem a tojást, minden csupa olaj lett, sikálhattam le az egész főzőlapot, és a kezemet is jól megégette a forró olaj.
Ezek után már beigazolódott a gyanúm, anyám a sütés-főzésben is inkompetens, nem mintha én nem lennék az. Tőletek várnék tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!