Mi a szép tiszta húsleves titka? Miért van ha a
húslevest másnap felteszem főzni akkor hab -nem vastagon
ilyen vékonyan-van a tetején
Figyelt kérdés
2018. jún. 27. 08:39
1/6 anonim válasza:
Gyöngyözve főzni több órán át.. Többször leszedni főzés közben a habját. Én amikor elkészült akkor még egyszer átszoktam szűrni a levest óvatosan.
2018. jún. 27. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
Nálam az a bevált módszer, hogy először is a még nyers húsokat leforrázom. Állnia nem szabad a lobogó vízben, csak bele tenni egy lyukacsos tálba, és ráönteni a forró vizet. Ezután öntöm fel hideg vízzel, és kezdem lassan főzni. Minimális hab így is keletkezik amit le kell szedni, de lényegesen kevesebb.
2018. jún. 27. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Lassan főzni, habot közben leszedni, és szűrés előtt hagyni 5-10 percet, hogy leülepedjen, majd óvatosan önteni, az alját a főzőedényben hagyva. Lehet a főzés végén 0,5-1 deci hideg vizet beleönteni, az segíti az ülepedést. Tárolni is külön kell a levet és külön a zöldségeket, leveshúst, külön a tésztát, utóbbit külön érdemes kifőzni is. (Én simán sós vízben szoktam, van, aki a levesből mer ki egy keveset és abban főzi meg.) Nekem így sose habzik fel melegítéskor.
2018. jún. 27. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
A húslevest úgy készítem, hogy a húst és a csontokat bő vízzel felteszem főni. Felforralom, majd pár percnyi forralás után leszűröm, és hideg vízben alaposan átmosom, azért hogy szép tiszta legyen a leves (ennek az első lének kellemetlen a szaga és zavaros).
Ezután hideg vízben újra főni teszem, sóval, szemesborssal, vörös- és fokhagymával fűszerezem , csendes tűzön addig párolom, amíg a hús puhulni nem kezd. Ekkor kerül bele a vegyes leveszöldség, egy kicsi gyömbér, 1 szem kockacukor és egy nagyon kevés lestyán. Amire a zöldségek megpuhulnak, el is készül a leves.
2018. jún. 27. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
"ha a húslevest másnap felteszem főzni "
Az első nap mit csinálsz vele? Vagy több napig főzöd?
2018. jún. 28. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Nem szoktam leszedni a habját. Kövezzetek meg érte.
Olvastam, hogy a habban található egy csomó értékes aminosav, esszenciális zsírsav és ásványi anyag, amelyek táplálják az embert és felesleges kidobni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!