Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kellene éttermi szép...

Hogy kellene éttermi szép tükörtojást sütni?

Figyelt kérdés

Nem teljesen értem hogyan készítik az éttermekben.


Kérlek mellőzzétek a haszontalan hozzászólásokat, a kérdésem tehát nem a sima tükörtojás sütés, hanem az, hogy hogyan nézzen ki úgy, hogy a fehér része sima marad tehát nem keletkeznek benne kráterek, a sárgája pedig nem kő kemény, hanem félig lágy és mindemellett az alja ehető , nincs leégve, nem lesz rajta az a műanyag hatású "túlsütött" hártya.


NEM VAGYOK KEZDŐ a konyhában, de nekem eddig csak úgy sikerült az alja odaégetése nélkül, ha fedőt raktam rá, de akkor tök csúnya lesz a teteje, teli kráterrel, meg különben is visszahullik rá a vízpára.


Ha nem fedem le, akkor meg az istennek sem akar a teteje megsülni.


Kiemelném, hogy fordítani nem, akarom, mert az már nem esztétikus a tálhoz, amit tervezek.


És szeretném nem az átlátszó nyers tojást enni, úgy hogy csak az alja sült meg.



2019. márc. 8. 16:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
Teflon serpenyőben kell készíteni. A hideg serpenyőbe kevés olajat kell tenni, majd a közepébe ütni a tojást. Ezután a tűzhelyet közepes hőfokra állítjuk és szép lassan megsütjük 2-3 perc alatt Sózni csak akkor sózzuk és borsozzuk amikor tálaljuk. Lefedni sem kell semmivel.
2019. márc. 8. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, igen a sót tilos korán rászórni, az szokta "megmarni" a felületét. Kizárólag már a tálalásnál szabad csak.
2019. márc. 8. 17:11
 3/18 anonim ***** válasza:
52%
Rostlapon sütik, semmi extra
2019. márc. 8. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

A tökéletes tükörtojás titka, hogy nem szabad hirtelen túl forró zsiradékban, magas hőfokon sütni.

Én így készítem:

A serpenyőbe kis vajat teszek, és a lehető legalacsonyabb fokozaton felmelegítem. Amikor felolvadt, óvatosan beleütöm a tojást. Maradok a legalacsonyabb lángon, és várok. 3-4 perc kell, míg szépen megszilárdul a fehérje és a sárgája, de még mindkettő remegős marad. Ha azt szeretném hogy szép szabályos, kerek legyen,(bár engem nem nagyon zavar a formája 😃) amikor megsült, egy fánkszaggatóval kiszúrom.

A másik nagy hiba a sózás, mert ha a sütés végén sózom, foltos lesz a sárgája, ezért én a felolvasztott vajra szórok egy leheletnyi sót, még mielőtt beleütném a tojást, számomra így lesz tökéletes.

2019. márc. 8. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
42%
Alacsony hőfok és friss tojás. Ha nem elég friss, szétfolyik a fehérje.
2019. márc. 8. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

Én egy direkt erra a célra kitalált serpenyőben szoktam sütni olajon és abba nagyjából a fehérje rész közepére esik a sárgája is és ilyen szép kerek lesz és hibátlan!

Nekem ezek a serpenyők segítik a tojás szépségét előhozni:

[link]


[link]

2019. márc. 8. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
75%
én még kezdő vagyok és csak néhányszor próbáltam de mindig úgy jártam hogy az alja már feketére égett, a közepe mégis folyósan nyers volt, erre mi a megoldás? ha tényleg lehet forgatás nélkül is csinálni
2019. márc. 8. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
56%
Ha nem szeretnéd hogy fojjon a sárgája akkor egy nagyobb serpenyőbe süsd és egy kanállal pocsold rá az olajat a sárgájára!Nekem beválik!
2019. márc. 8. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
Lehet olyan serpenyőt kapni ami pont tükör tojåshoz váló,de ázok nem teflonosak.
2019. márc. 8. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim válasza:
64%
Legkisebb lángon kell sütni végig és nem szabad lefedni. Ha vajon sütöd, hófehér marad az alja. Ez a titka, igaz így van 15 perc is, hogy elkészül.
2019. márc. 9. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!