Hogy kellene éttermi szép tükörtojást sütni?
Nem teljesen értem hogyan készítik az éttermekben.
Kérlek mellőzzétek a haszontalan hozzászólásokat, a kérdésem tehát nem a sima tükörtojás sütés, hanem az, hogy hogyan nézzen ki úgy, hogy a fehér része sima marad tehát nem keletkeznek benne kráterek, a sárgája pedig nem kő kemény, hanem félig lágy és mindemellett az alja ehető , nincs leégve, nem lesz rajta az a műanyag hatású "túlsütött" hártya.
NEM VAGYOK KEZDŐ a konyhában, de nekem eddig csak úgy sikerült az alja odaégetése nélkül, ha fedőt raktam rá, de akkor tök csúnya lesz a teteje, teli kráterrel, meg különben is visszahullik rá a vízpára.
Ha nem fedem le, akkor meg az istennek sem akar a teteje megsülni.
Kiemelném, hogy fordítani nem, akarom, mert az már nem esztétikus a tálhoz, amit tervezek.
És szeretném nem az átlátszó nyers tojást enni, úgy hogy csak az alja sült meg.
A tökéletes tükörtojás titka, hogy nem szabad hirtelen túl forró zsiradékban, magas hőfokon sütni.
Én így készítem:
A serpenyőbe kis vajat teszek, és a lehető legalacsonyabb fokozaton felmelegítem. Amikor felolvadt, óvatosan beleütöm a tojást. Maradok a legalacsonyabb lángon, és várok. 3-4 perc kell, míg szépen megszilárdul a fehérje és a sárgája, de még mindkettő remegős marad. Ha azt szeretném hogy szép szabályos, kerek legyen,(bár engem nem nagyon zavar a formája 😃) amikor megsült, egy fánkszaggatóval kiszúrom.
A másik nagy hiba a sózás, mert ha a sütés végén sózom, foltos lesz a sárgája, ezért én a felolvasztott vajra szórok egy leheletnyi sót, még mielőtt beleütném a tojást, számomra így lesz tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!