csak az egyik oldalát sütöd, szóval nem fordítod meg, mert úgy teljesen átsül. figyelni kell, mert a vége felé az alja már kezd leégni, de a tetején még rezgős a fehérje, ezért szoktam tenni rá fedőt a vége felé.
2018. máj. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Villával elhúzod a fehérjét a sárgájától. Akkor gyorsan átsül, a sárgája meg olyan lesz ahogy szeretnéd.
2018. máj. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Kösziii :) 🍳
2018. máj. 26. 23:19
4/9 anonim válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy annyi olajat öntünk a teflonba, ami nem lepi el a tükörtojást, de lehet a fakanállal "locsázni" a tojás sárgájára. Így a sárgája hamarabb kész, mievel erre a részére is közvetlenül juttatunk a forró olajból, és a fehárjét sem sütjük sokáig. Fordítás nélkül pont jó lesz, folyós sárga résszel. Nagyon szeretjük így elkészítve pirítóssal, rizzsel, burgonyával... (+ vmilyen savanyúsággal: sav.uborka/cékla).
2018. máj. 27. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
A jó tükörtojás készítéséhez nem kell sok zsiradék,és magas hőfok.
Egy teflon serpenyőre van szükségünk, amelyet alacsony hőfokra melegítünk. Ezután egy mogyorónyi vajat teszünk bele, amit elmaszatolunk azon a területen, ahol a tojás sül majd.
Óvatosan ide ütjük a tojást és 4-5 percig alacsony hőfokon sütjük. Ha valóban alacsony hőfokon készítjük, akkor bízhatunk abban, hogy az alja nem ég meg, a fehérje pedig felülről nem lesz folyós, csak a sárgája .
Beleütöm, mikor a fehérje megdermedt teljesen, akkor lefedem még fél-egy percre és kész.
2018. máj. 27. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Én is egy percre lefedem fedővel, és így a fehérje nem folyós de a sárgája folyós
2018. máj. 28. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
nem profi megoldás, de nekem bevált:
addig sütöm, amíg elég szilárd lesz a tojás ahhoz, hogy egy hirtelen mozdulattal átfordítsam. Fordítás után hagyom néhány másodpercig sülni, így a sárgájának a külseje épphogy kemény lesz, belül pedig folyós.
A másik módszer (amit szintén nem neveznék profinak :D ) az, hogy kilyukasztom a sárgáját, így jobban szétfolyik, hamarabb kezd sülni, és nem kell megfordítani sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!