Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miként kell lágy tükörtojást...

Miként kell lágy tükörtojást készíteni, hogy a sárgája folyós legyen?

Figyelt kérdés

2018. máj. 26. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
csak az egyik oldalát sütöd, szóval nem fordítod meg, mert úgy teljesen átsül. figyelni kell, mert a vége felé az alja már kezd leégni, de a tetején még rezgős a fehérje, ezért szoktam tenni rá fedőt a vége felé.
2018. máj. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Villával elhúzod a fehérjét a sárgájától. Akkor gyorsan átsül, a sárgája meg olyan lesz ahogy szeretnéd.
2018. máj. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Kösziii :) 🍳
2018. máj. 26. 23:19
 4/9 anonim válasza:
40%
Mi úgy szoktuk, hogy annyi olajat öntünk a teflonba, ami nem lepi el a tükörtojást, de lehet a fakanállal "locsázni" a tojás sárgájára. Így a sárgája hamarabb kész, mievel erre a részére is közvetlenül juttatunk a forró olajból, és a fehárjét sem sütjük sokáig. Fordítás nélkül pont jó lesz, folyós sárga résszel. Nagyon szeretjük így elkészítve pirítóssal, rizzsel, burgonyával... (+ vmilyen savanyúsággal: sav.uborka/cékla).
2018. máj. 27. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

A jó tükörtojás készítéséhez nem kell sok zsiradék,és magas hőfok.

Egy teflon serpenyőre van szükségünk, amelyet alacsony hőfokra melegítünk. Ezután egy mogyorónyi vajat teszünk bele, amit elmaszatolunk azon a területen, ahol a tojás sül majd.


Óvatosan ide ütjük a tojást és 4-5 percig alacsony hőfokon sütjük. Ha valóban alacsony hőfokon készítjük, akkor bízhatunk abban, hogy az alja nem ég meg, a fehérje pedig felülről nem lesz folyós, csak a sárgája .

2018. máj. 27. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
4-5 perc? Fél perc alatt megvagyok vele.
2018. máj. 27. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Olaj épphogy két-három csepp - minek tocsogjon benne?


Beleütöm, mikor a fehérje megdermedt teljesen, akkor lefedem még fél-egy percre és kész.

2018. máj. 27. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy percre lefedem fedővel, és így a fehérje nem folyós de a sárgája folyós
2018. máj. 28. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

nem profi megoldás, de nekem bevált:

addig sütöm, amíg elég szilárd lesz a tojás ahhoz, hogy egy hirtelen mozdulattal átfordítsam. Fordítás után hagyom néhány másodpercig sülni, így a sárgájának a külseje épphogy kemény lesz, belül pedig folyós.


A másik módszer (amit szintén nem neveznék profinak :D ) az, hogy kilyukasztom a sárgáját, így jobban szétfolyik, hamarabb kezd sülni, és nem kell megfordítani sem.

2018. máj. 30. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!