Hogyan tudok mikróban tükörtojást készíteni, hogy a sárgája lágy maradjon és ne robbanjon szét?
Szia!
Nekem van ilyen műanyag edényem,ami pont tükörtojás sütésére való,mikróban.Egy fedett műanyag edény,lyukak vannak a tetején.Nem robban szét benne a tojás.Ahol műanyag háztartási edényeket árulnak,konyhafelszerelés boltban keresd.Nem olyan finom benne különben,mert főtt jellegű lesz.Mint a lágytojás,de tükörtojás formában. Sütve finomabb a tükörtojás.
Szia!
Nekem is van tükörtojás sütő formám, de szerintem megteszi egy lapos műanyag hőálló kis tálka is. Ényeg, hogy vékonyan - az ujjaddal - kend át olajjal, bele a tojás, és egy villával szúrj bele a sárgájába. (Ettől még nem folyik szét, de nem is durran ki). Aztán be a mikróba.
Üdv!
három dolgot kell tisztán látnod
1.: az erősség szabályozó nem a mikro erejét szabályozza, hanem gyakrabban vagy ritkábban kapcsolja be adott időre a sugarat(hallani, ahogy kattog) 100%=állandó
2.: az erő két tojás esetén feleződik, négy esetén negyedelődik, etc.
3.: a tükörtojás igényi a legkisebb és legállandóbb sütést
Tehát a BAROMI NAGY SUGÁR MIATT egy tojást sose fogsz tudni megsütni
gyári beállításokkal több tojást sem
esetleg ha állandóan ki-ki kapcsolod, amikor rákezdi a sugarat, gyakran ellenőrizve a hófokot(kész bűvészkedés)
Gratulálok mindenkinek!
Én két-három naponta csinálok mikróban tükörtojást.
Beütöm egy üvegpohárba, kistányért a tetejére, és figyelem, folyamatosan.
Szükség esetén megkeverem.
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!