Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tükörtojást...

Hogyan kell tükörtojást készíteni? Ne nézzetek hülyének, teljesen kezdő vagyok.

Figyelt kérdés

Anyukám itthon hagyott ketten a húgommal és megkért hogy csináljak neki egy tükörtojást. De hát még sosem csináltam... Mindig kiküld a konyhából ha süt vagy főz mert "idegesítem", pedig csak szeretném nézni ahogy csinálja. Szóval addig oké hogy kell hozzá egy tojás :) Leírná nekem valaki a lehető legRÉSZLETESebben? (Nem szeretném felgyújtani a konyhát :D)

Köszönöm


2010. dec. 21. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

Kevés olajat hevítünk a serpenyőben, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük egészen keményre és lágyra is.


Ez a legegyszerűbb, bár én kicsit másképp csinálom (olaj helyett lehet egy kevés zsírral) A végén megsózod, vagy még lehet rá rakni ételízesítőt is:D

Sok sikert

2010. dec. 21. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

kicsi olajat teszel a serpenyőbe, kicsit felmelegíted. 1 tojást felütsz 1 pohárba, megnézed, hogy jó-e megszagolod nem büdös-e. ha jó (miért ne lenne jó, de én mindig leellenőrzöm) beleöntöd úgy egészben a forró olajba. és hagyod. aztán pár perc után átfordítod valami lapát alakú tehát lapos fakanállal vagy műanyag lapáttal. úgy is sütöd. aztán kiszeded és enyhén megsózod.


ha az egyik oldala még nem jó, akkor fogod és visszafordítod. nehéz pontosan megmondani hány percig kell egyik ill. másik oldalát sütni, ráadásul mindenki máshogy szereti, én úgy ha kicsit már pirult.

ne nagy lángon csináld mert csapkodni fog, de ne is kicsin.

2010. dec. 21. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen,valami ilyesmire gondoltam :) Köszönöm!!!
2010. dec. 21. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:
89%
A tükörtojás azért tükör tojás, mert fényes. Tehát nem forgatjuk nem fedjük le, mert homályos lesz! Simán ,forró zsiradékba beleütöd a tojást, kicsire veszed, és addig sütöd, mig a fehérje teljesen megköt.A sárgája lehet kicsit lágy, úgy finom. Kis só, bors, piros paprika, és kész. 50/N.
2010. dec. 21. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!